Rival om Brøndby-kollaps: - Historien spiller ind

- Jeg tror, historien spiller ind. De længes så meget efter det mesterskab, siger FC Midtjyllands keeper Jesper Hansen om rivalernes sløje afslutning i Superligaen

IKAST (Ekstra Bladet): Vægten af Brøndbys glorværdige historie har formentlig spillet en rolle, når FC Midtjylland nu står som favoritter til guldet efter noget, der minder om et kæmpe-kollaps på Vestegnen.

Fem points forspring er fordampet på bare tre kampe, og FC Midtjylland har nu to points forspring før den sidste runde. 

- Jeg tænker lidt på, at det er 13 år siden, at Brøndby vandt guld sidst. De har måske Danmarks bedste fans, som forventer meget. Og følelserne er store.

- Jeg har selv Brøndby-fans i min vennekreds, og de skrev til mig i går, hvor jeg bare kunne mærke, hvor stor betydning det her har. Det glemmer vi spillere en gang imellem, hvor mange følelser der er i spil. Og der er altså pres på i Brøndby. Virkelig meget pres. Og vores sejr i Brøndby fornemmer jeg har udløst en nervøsitet i gruppen.

- Jeg tror, historien spiller ind. De længes så meget efter det mesterskab, siger FC Midtjyllands blændende keeper Jesper Hansen til Ekstra Bladet.

doc707k4m9431s1194545l5.jpg 

En sindssyg oplevelse
Han har været helt afgørende for den slutspurt som FC Midtjylland har sat ind. I Brøndby leverede han det påkrævede mirakel, da Kamil Wilczek huggede til. Og i Parken stod kæmpe-redningerne i kø. Og sejren i Parken tændte for alvor drømmen om guld.

- Efter vi vandt i Brøndby, kunne jeg ikke for alvor tro på, at vi kunne gøre det. Men sejren i Parken gav alligevel den der følelse af, at der måske alligevel var noget at have håbet i. Vi lå nummer et og lagde pres på. Da vi scorede til 2-0 følte jeg, at nu var chancen der endelig. At kampen i Horsens så tog den vanvittige drejning til sidst havde jeg ikke lige set komme. Det var en surrealistisk afslutning på dagen, siger Jesper Hansen og tænker tilbage på busturen fra Parken.

- Jeg vil beskrive oplevelsen af at se de sidste fem minutter i Horsens som sindssyg. Vi ser jo hvordan AC Horsens uden held forsøger at få bolden ind i feltet efter deres reducering. Vi stod i bussen og råbte på, at de skulle have et frispark eller indkast… og så til sidst… det er altså et flot mål af Kjartan Finnbogasson, siger han

- Jeg har sagt til de spillere i truppen, som ikke var med, at de skulle have været med i bussen. De 15-20 minutter i bussen vil jeg aldrig glemme, hvis vi lykkes med at gøre det færdigt. Det var en vild dag i København, der bare kulminerede på motorvejen på vej mod Ikast.

- Vi sad nede bag i bussen, hvor der var iPads, der viste kampen. Der var en smule forsinkelse på signalet, og pludselig var der nogle længere fremme i bussen, der råbte 2-2. Vi sagde til dem, at det ikke var til at spøge med, men ti sekunder senere så vi det selv. Alle spillerne gik fuldstændig i ekstase og kastede rundt med tingene. Vi vidste godt, at det gav os en matchbold, fortæller han.

Det er imidlertid ikke så meget værd lige nu… serven skal stadig holdes i morgen mod AC Horsens.

Bjerregaard om afdød eks-borgmester: - Ingen topklub i Brøndby uden ham

Færdig hos guld-favoritterne: FCM-profil vil ikke forlænge

Her er Superligaens 25 bedste spillere

79 kommentarer
Vis kommentarer