Rødglødende Thorup i alarmberedskab før FCK-brag

FCM's succesfulde ridt i Europa League risikerer at ende i ren nedtur efter nederlaget i Polen

Jens Thorup var meget skuffet oven på nederlaget. (Video: Jyske Bank)

WARSZAWA (Ekstra Bladet): Jess Thorup er i alarmberedskab efter FC Midtjylland i aftes i Warszawa faldt mod et Legia-mandskab, der ikke en gang skulle matche OB's præstation fra i fredags for sætte ulvene skakmat.

Og situationen før FCK-braget om bare to dage er så bekymrende for Jess Thorup, at han på pressemødet efter nederlaget smed en verbal kampesten efter sine spillere i håbet om, at det kan vække mesterskabs-gejsten før løverne kommer forbi.

- For mig at se handler fodbold om at vinde. Det synes jeg ikke skinnede igennem for alle spillerne i den her kamp, skummede han efter nedturen.

Hvor FC Midtjylland i løbet af efteråret ude mod Southampton og Club Brugge har leveret nogle fuldvoksne internationale præstationer, så var det som om alt det blev nulstillet - symbolsk nok på frysepunktet i Warszawa. Pludselig løb Pione Sisto og Kristoffer Olsson rundt og følte, at en afgørende gruppekamp var tidspunktet, hvor hælafleveringer var det mest oplagte.

De kunne lige så godt have taget bolden og overrakt den til Legia-spillerne.

- Jeg husker, at jeg kom med nogle udbrud i løbet af første halvleg i de sekvenser. Vi kendte til banens beskaffenhed, og vi havde inden kampen været inde på, hvad der skulle til. Men det var ikke alle der havde fanget det, konstaterede Jess Thorup og beskrev FCM-offensiven som:

- Middelmådig... Vi var jo ikke-eksisterende i det offensive i første halvleg. Vi får ikke truffet de rigtige beslutninger og spiller slet ikke første halvleg som håbet, konstaterede han.

- Jeg er utilfreds med at se mit hold, der har spillet sig i en gunstig situation i gruppen, ikke spiller med mere selvtillid og tro på egne kvaliteter. Med en sætbold i hånden, så kommer vi ikke med mere iver og ærgerrighed. Når jeg ser de situationer, der opstår i kampen, så forstår jeg ikke mange af de beslutninger, der bliver tager inde på banen, siagde Jess Thorup, der flåede sit stjernefrø Pione Sisto ud i pausen.

- Han har ikke en dribling, der lykkes. Han vinder ikke en nærkamp, lød den barske karakteristik fra FCM-træneren.

I hjemmekampen mod Apoel før Champions League oplevede han også sit hold fravige gameplanen, da der var storhed inden for rækkevidde. Mod Legia dukkede den sygdom op igen.

FC Midtjylland har kæmpet længe for at blive en klub, der formår at vinde, når storheden banker på. Det betød at bronze-nedturen fra 2014 sidste år blev vekslet til guld.

Jess Thorup bliver nødt til inden FCK-kampen at finde ud af, hvordan han får genskabt vinder-mentaliteten i holdet. Ellers kan sæsonen smuldre helt inden foråret.