Så er Sviatchenko Celtic-spiller: Så meget koster han

Erik Sviatchenko får en kontrakt frem til sommeren 2019 og FC Midtjylland scorer i omegnen af 20 mio. kr. for forsvarsspilleren

Erik Sviatchenko er tabt for FC Midtjylland. Mandag præsenteres han som Celtic-spiller på et stort pressemøde. (Foto: Claus Bonnerup)
Erik Sviatchenko er tabt for FC Midtjylland. Mandag præsenteres han som Celtic-spiller på et stort pressemøde. (Foto: Claus Bonnerup)

Mandag bliver Erik Sviatchenko præsenteret ved et stort pressemøde som vinterforstærkning for den skotske storklub Celtic.

FC Midtjyllands viceanfører er dermed tabt for de danske mestre, der til gengæld kan se fem til at score i omegnen af 20 mio. kr. for salget af den 24-årige midtstopper.

Erik Sviatchenko får en kontrakt frem til sommeren 2019 og udsigt til at spille topfodbold i den bedste skotske række for de forsvarende mestre. Skotterne har dog option på yderligere ét år.

- Celtic er en kæmpe klub og blandt de ti største i Storbritannien. De har solgt 42.000 sæsonkort og har +50.000 tilskuere til alle hjemmekampene. Klubvalget for Erik er gennemtænkt og valgt med stor omhu, fordi han har gode udsigter til fast spilletid, siger Erik Sviatchenkos agent, Allan Bak Jensen, til Ekstra Bladet.

Se også: FCM-profil rejser til storklub  

Havde mange muligheder
Erik Sviatchenko har gennemgået et omfattende lægetjek i Celtic, hvor klubben testede ham grundigt, men han bestod lægetjekket uden problemer.

Agenten afslører i øvrigt , at der var rigtig mange muligheder for Erik Sviatchenko, der det seneste halvandet år har leveret på et højt, stabilt niveau i Superligaen.

- Erik havde mange muligheder. Det gælder både i Holland, Frankrig og Italien. Derfor er Celtic udvalgt efter grundige overvejelser. Ikke mindst fordi klubbens manager, Ronny Delia, var meget begejstret for at få Erik i sin trup, tilføjer Allan Bak Jensen.

Det ventes i øvrigt, at Erik Sviatchenko siger farvel til sin snart tidligere klub FC Midtjylland på et pressemøde på tirsdag på Heden.

Derefter står den på skotske udfordringer. Debuten kan komme i næste weekend, når Celtic møder St. Johnstone på hjemmebane.

- Jeg er så glad for at komme til Celtic. En så fantastisk klub med så stort navn i fodboldens verden. Det er en klub med en vidunderlig historik og stor opbakning.

- Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at få succes med Celtic. Det betyder så meget for mig at komme til en vindende klub, at komme til en klub som går efter og vinder trofæer, og som vil spille i Champions League, siger Sviatchenko til Celtics hjemmeside.

TV: Målmageren Sviatchenko udligner mod rivalerne

Sviatchenkos største bedrift med FCM var at hente guldet til klubben. Se hvordan han reagerede på den bedrift

Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen