Serie A-klub bød tocifret millionbeløb på eftertragtet Sviatchenko

Den danske Superliga-profil valgte at skifte til Celtic, som ifølge ham selv havde hele pakken, men den nu tidligere FC Midtjylland-spiller havde mange andre muligheder

Det er uvist, hvordan Sviatchenko reagerede på buddet. Ikke desto mindre blev det afvist, og i stedet endte den lange landsholdsstopper i Celtic. (Foto: Claus Bonnerup)
Det er uvist, hvordan Sviatchenko reagerede på buddet. Ikke desto mindre blev det afvist, og i stedet endte den lange landsholdsstopper i Celtic. (Foto: Claus Bonnerup)

Superligaen er blevet en kæmpe profil fattigere, efter FC Midtjyllands stærke forsvarsspiller Erik Sviatchenko valgte at skifte til udlandet i dette transfervindue. Det bliver skotske Celtic, der får fornøjelsen af at have den 24-årige midtstopper i truppen de næste mange sæsoner.

Men det var ikke kun Celtic, der viste interesse for den bomstærke profil – tværtimod.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger bød en midterklub i Serie A i november i omegnen af 2,2 millioner euro (ca. 16-17 millioner kroner) for danskeren med de ukrainske rødder.

Erik Sviatchenko er tabt for FC Midtjylland. Mandag præsenteres han som Celtic-spiller på et stort pressemøde. (Foto: Claus Bonnerup) FC Midtjylland - 17. jan. 2016 - kl. 19:26 Så er Sviatchenko Celtic-spiller: Så meget koster han

Handlen faldt dog til jorden, da begge parter tøvede med et fremtidigt partnerskab.

Og det er ikke kun italienerne, der har haft et godt øje til Sviatchenko, der i foråret sidste år fik debut på det danske landshold.

I sommerens transfervindue viste Premier League-klubben Norwich interesse, mens den nedrykkede London-klub Fulham var mere konkrete og bød cirka 23 millioner for danskeren – et bud som FC Midtjylland i sidste ende afviste.

Tyske klubber som HSV, Stuttgart og en tredje i toppen af ligaen sværmede om Sviatchenko et halvt år senere. Dog uden at det førte til en konkret interesse.

Han nåede at føre Midtjylland til toppen af dansk fodbold og vinde mesterskabet. Nu forlader han reden. (Foto: Jens Dresling)
Han nåede at føre Midtjylland til toppen af dansk fodbold og vinde mesterskabet. Nu forlader han reden. (Foto: Jens Dresling)
 

Derudover havde to russiske klubber også kontaktet Sviatchenko-lejren, men i sidste ende blev det skotske Celtic, der havde fulgt danskeren siden sidste sommer, der endte med at hente den eftertragtede midtstopper.

Flere har undret sig over den nu tidligere FC Midtjylland-spillers valg – deriblandt landsholdets assistenttræner Peter Bonde – men hovedpersonen mener, at Celtic er den perfekte klub for ham.

- Jeg vil gerne vinde og blive husket for noget. Det kan jeg i Celtic. Jeg kommer til at spille i Europa hvert år, vinde mesterskaber og har muligheden for at vinde The Treble. Deres mål er at komme i Champions League igen, og det er et fedt projekt, som jeg gerne vil være en del af. Klubben er enormt stor, presset er kolossalt, og det vil uden tvivl udvikle mig som spiller, siger Sviatchenko til Ekstra Bladet.

Se også: Bonde om Sviatchenko: Havde hellere set ham andre steder

Peter Bonde havde gerne set, at han var kommet et sted hen, hvor han var blevet udfordret på pasningsspillet. Det mener Sviatchenko, han kommer til at blive i Celtic.

- Selvfølgelig bliver der kampe, som bliver præget af mange dueller. Men sådan er det jo også i Premier League. Jeg har stor respekt for Bondes mening, og han udtaler sig, fordi han mener, jeg er dygtig. Men det, man skal vide om mig, er, at jeg overvejer mange ting om min karriere. Intet er tilfældigt. De facetter i mit spil, som jeg skal udvikle, er jeg fuldt ud opmærksom på. Og dem skal jeg nok udvikle i Celtic – det er jeg sikker på, siger han.

Sviatchenko har længe været en profil i Superligaen. Nu skal han bevise, at han også kan begå sig i Skotland. (Foto: Claus Bonnerup)
Sviatchenko har længe været en profil i Superligaen. Nu skal han bevise, at han også kan begå sig i Skotland. (Foto: Claus Bonnerup)

Andre har været skeptiske om Sviatchenkos valg, da Celtic ikke har tidligere tiders styrke, og den skotske liga ikke nødvendigvis er stærkere end den danske. Men her mener den 24-årige spiller, at folk glemmer, hvor stor en klub Celtic egentlig er.

- Det er er kæmpe-klub. Setuppet er langt større end i Superligaen, atmosfæren er en anden – det hele er bare ti gange større. Der sidder 40.000 mennesker på stadion hver weekend, og de forventer noget hver gang. Celtic har måske bolden 65 procent at tiden i en kamp, så jeg kommer helt klart til at lære at udvikle mig på bolden. Det er noget, som træner-teamet også vil sætte fokus på hos mig, siger han.

- Celtic er en klub med en masse dygtige spillere og mange landsholdsspillere. Det er med til at hæve niveauet samt at tiltrække spillere.

- FC Midtjylland møder Manchester United i foråret i Europa League. Har de to kampe haft betydning for dit skifte?

- For at være ærlig, så har de ikke. Det næste step i min karriere var et udlandsophold. Jeg håber naturligvis, at jeg engang kommer til at møde United i Champions League – eller FCM for den sags skyld – men jeg fortryder intet i forhold til de to kampe, slår han fast.

I Celtic har 24-årige Sviatchenko fået en kontrakt, der løber i fire og et halvt år.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere