Sistos mentale blokering

- Det er naturligt, at Pione reflekterer lidt over alt det, der er sket den seneste tid, mener Jess Thorup

Pione Sisto har oplevet en tid med megen virak op til lukningen af transfervinduet. (Foto: Lars Poulsen)
Pione Sisto har oplevet en tid med megen virak op til lukningen af transfervinduet. (Foto: Lars Poulsen)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Der var lagt op til ét af Superligaens største salg. 50 mio. kr. lød prisskiltet på 20-årige Pione Sisto, der endte med at sige nej tak til West Ham og Premier League.

Den sympatiske kantspiller har været i fokus hen over sommeren. Det var et spørgsmål om tid, før han skiftede til en større liga på et højere niveau.

Det gik aldrig sådan. Han endte med at blive i de hjemlige og trygge rammer i FC Midtjylland.

Men al virakken og snakken om fremtiden har sat sine spor. Pione Sisto september 2015 er ikke den samme på banen, som ham, der førte sig frem sidste efterår og i slutningen af foråret.

Sisto: Er inde i en downperiode

Ham den kreative, sprudlende og udfordrende kantspiller, der ikke så sig tilbage, men bare satte den ene modstander af efter den anden.

På trods af den unge alder er Sisto faktisk meget afklaret og reflekterende i forhold til det, der er sket den senere tid.

- Jeg har haft en hård periode, hvor der har været en masse ting at tænke på og forholde mig til.  Det kan godt have ramt mig mentalt. Nu er vi på den anden side af transfervinduet, og jeg kan godt mærke, at der er mere ro på nu. Men jeg tror, at det tager lidt tid, før der er helt ro på, så jeg kan fokusere på fodbolden, siger Pione Sisto.

Han spillede 70 minutter mod Brøndby uden at gøre en forskel på nogen som helst måde. Han havde ingen afgørende aktioner, ingen farlige gennembrud.

- Jeg er slet ikke tilfreds med min egen præstation. Jeg er en offensivspiller, som skal forsøge at skabe chancer. Det formår jeg slet ikke mod Brøndby. Det hele er ikke sort og hvidt, men jeg skal naturligvis se på, hvorfor jeg ikke er farligere end tilfældet er, lyder det fra Sisto.

Chanceorgie i Brøndby: Var der straffe her?

For cheftræner Jess Thorup er det ikke overraskende, at der nu er kommet en reaktion fra FCM-kometen oven på en hektisk sommer.

- Der er mange gode grunde til, at Sisto ikke lige lykkes mod Brøndby. Den virak, der har været har selvfølgelig påvirket ham meget. Han er en ung herre, der lige skal vænne sig til, at den står på FCM den kommende tid.

- Han har ikke mistet motivationen, men det er naturligt, at der vil være lidt refleksioner fra en gut på den alder. Og det er vel de ting vi ser lidt nu på banen, mener Jess Thorup.

FCM-træneren var ikke kun skuffet over Sisto, men også over resultatet, fordi han mener, at mestrene havde de farligste chancer.

- Selv om vi ikke rammer det spillemæssige niveau, kan vi godt tillade os at være skuffet. Jeg erindrer, at vi har de to-tre største chancer i kampen, mener Jess Thorup.

Han tog en chance ved at spille Martin Pusic og Morten Duncan Rasmussen for første gang i historien fra start.

- Vi ser meget på os selv. Når du har to skarpe angribere, som rider på en bølge, skal du bruge dem, siger cheftræneren som forklaring på, han spillede med dem.

Se her Brøndby og FCK: Nu dominerer FCM

Pusic kom til tre store chancer – uden at score.

- Jeg var godt klar over, at der ville blive mere plads til Pusic, fordi Duncan tog duellerne, siger Jess Thorup, der har indledt en ny hektisk periode med syv kampe i løbet af blot 21 dage.

Første pejlemærke kommer torsdag, når mestrene møder Legia Warszawa i den første Europa League-gruppekamp i Herning.

Her bliver der ikke plads til både Duncan og Pusic fra start