Skaderne vælter ind over FCM: 12 mand på listen

12 skader i ulveflokken før Europa League stormødet mod Napoli

Erik Sviatchenko kommer til at gå gennem nogle smertefulde dage oven på den stempling, der sendte ham til tælling i aftes (Foto: Ernst van Norde)
Erik Sviatchenko kommer til at gå gennem nogle smertefulde dage oven på den stempling, der sendte ham til tælling i aftes (Foto: Ernst van Norde)

HERNING (Ekstra Bladet): Hvis FC Midtjylland-træner Jess Thorup ikke havde været yderst korthåret i forvejen, så havde han formentlig flået de længste lokker af i ugens løb som hans drenge vendte hjem fra landsholdssamlinger.

Filip Novak var med Tjekkiet og fik en forstrækning dagen efter opgøret mod Tyrkiet.

Marcos Ureña var hjemme for at spille et par testkampe for Costa Rica. Han fik stort set fuld spilletid mod både Sydafrika og USA, men da han vendte retur til Ikast: ukampdygtig med en forstrækning i forlåret.

Kristoffer Olsson kom til skade med sit baglår, da han var på tur med Sverige U21-landshold og måtte også stå over i aftes mod Randers FC. Det er i øvrigt anden gang at den langhårede tekniker er kommet til skade mens han har været med U21-landsholdet. Først på året brækkede han benet.

– Det er ikke fantastisk. Her har vi andre gået og samlet kræfter i løbet af de to uger her, og så kommer det her. Det er ikke godt med 12 spillere på skadeslisten, sukkede Jess Thorup efter sejren over Randers FC.

Hvor udfordret FCM-træneren er lige nu blev udstillet på reservebænken mod Randers FC, hvor det var som at se på situationen for to år siden – før Matthew Benhams indtog.

– To på 18 år, to på 19 år og en på 20, smilede Jess Thorup, der var tæt på at blive tvunget til at smide Francis Dickoh, en af få rutinerede reserver, ind efter bare et kvarter, da landsholdsspilleren Erik Sviatchenko gik ned efter en hård stempling, der smadrede hans fodboldstøvler.

– Jeg troede faktisk foden var brækket, og jeg plejer at være pænt meget en hypokonder, når det kommer til den slags. Men jeg fik at vide, at den ikke var brækket, og jeg kunne nok ikke have spillet kampen til ende, hvis den var brækket, sagde Erik Sviatchenko efter kampen.

– Men nu bliver det spændende de kommende dage. Slaget sidder lige der hvor støvlen skal sidde, så det bliver svært at få fodtøj på, sagde Erik Sviatchenko, der dog ikke frygtede for kampen mod Napoli, der spilles på MCH Arena på torsdag.

– Jeg skal nok blive klar til torsdag, så må jeg æde nogle piller, sagde en smilende Erik Sviatchenko, der åbnede scoringen for FC Midtjylland efter bare to minutter.

FCM-truppen er presset. Således blev guld-backen Jesper Lauridsen mod Randers FC smidt direkte i startopstillingen selv om han blot har trænet to dage efter tre ugers pause.

Matchvinder Martin Pusic var et sats fra bænken efter fire ugers skadespause.

- Vi får nogle af de skadede klar, men langt fra alle, slog Jess Thorup fast.

Der er begrundet håb om, at Filip Novak, Kristoffer Olsson, Paul Onuachu og Marco Larsen melder sig klar til Napoli-kampene.

Se også: FC Midtjylland fortsætter optur: Lyn-træffere i Herning

Se også: FC Midtjyllands nye bomber tror på vintersalg

16 kommentarer
Vis kommentarer