Skandale-scoring ryster Superligaen: Nu raser debatten i Danmark

Et sent mål afværgede en stor skuffelse for FC Midtjylland, da holdet vandt over SønderjyskE i Superligaen. Men matchvinder-træfferen til 2-1 har sat gang i en bølge af spekulationer

Et sent mål af Gustav Wikheim gav FC Midtjylland de tre point, da Sønderjyske var på besøg i Herning i Superligaen.

2-1-sejren betyder, at FCM fortsat er på samme pointantal med Brøndby i kampen om mesterskabet.

Nederlaget gav desuden Sønderjyske en ottendeplads i ligaen, hvilket sender holdet i nedrykningsspillets gruppe to, hvor modstanderne er Hobro, Lyngby og FC Helsingør.

Det gør, at sønderjyderne har luft ned til de kedelige pladser, da der er ti point ned til Lyngby, der sammen med FC Helsingør lige nu ligger på den forkerte side af stregen.

doc6zbsip625g0t7ycaij2.jpg
Det var FCM, der startede opgøret bedst med en række nærgående forsøg, men det var først efter en halv times spil, at midtjyderne bragte sig foran efter et fremragende angreb.

Med fem minutter tilbage overraskede Sønderjyske, da Niki Zimling fik udlignet, men få minutter senere scorede Gustav Wikheim til kampens slutresultat 2-1 på en opsigtsvækkende kontra.

Der var således tale om en scoring, der har sendt fodbold-Danmark på den anden ende, da det blev spekuleret i, at SønderjyskE ikke gjorde deres bedste i returløbet for at undgå et uafgjort resultat.

Et nederlag ville sende Haderslev-klubben bort fra den 7. plads, som ville medføre deltagelse i den svære nedryknings-gruppe, hvor afstanden til stregen ville være betydelig mindre, end tilfældet ville være ved at slutte som nummer otte.

Efter kampen var SønderjyskE-profilen Christian 'Greko' Jakobsen ude og beklage sig over situationen.

- Det er til grin. Det gør ondt på stoltheden. Men man gør det bedste for klubben. Jeg synes bare, det er til grin. Det er latterligt, det her, lød det til TV3 Sport fra Christian 'Greko' Jakobsen.

Se hele det kontroversielle Greko-interview her:

Superliga-træner i voldsomt udbrud: 'Hele fodbold-Danmark er imod os'

Okore i opråb: Alle skal have en fair chance