Slog ikke til i FC Midtjylland: Nu hyldes han som ligaens bedste

Flere fodboldjournalister på den store svenske avis Aftonbladet mener, at den tidligere FCM'er Kristoffer Olsson er Allsvenskans mest værdifulde spiller

Den tidligere FCM-spiller Kristoffer Olsson er blevet en stor stjerne hjemme i Sverige. Foto: Claus Bonnerup
Den tidligere FCM-spiller Kristoffer Olsson er blevet en stor stjerne hjemme i Sverige. Foto: Claus Bonnerup

FC Midtjylland plejer at have en sikker hånd på transfermarkedet, men smed de danske mestre guld på gaden, da de for små to år siden sendte Kristoffer Olsson hjem til Sverige?

Det svenske talent blev i januar 2017 solgt til AIK efter et par sæsoner på den jyske hede, hvor det endelige gennembrud udeblev.

Olsson fik en løfterig start og mange kampe, men fandt aldrig for alvor fodfæste, og midtjyderne indvilligede derfor i et salg af den tidligere Arsenal-mand.

I Sverige har han stor succes på førerholdet fra Stockholm og bliver af en række fodboldjournalister udpeget som Allsvenskans MVP (mest værdifulde spiller, red.).

Det er avisen Aftonbladet, der i en artikel lader en række af sine førende fodboldjournalister svare på en række spørgsmål om Allsvenskan.

Et af dem er, hvem der er ligaens MVP, og tre ud af fire Aftonbladet-journalister peger på midtbanespilleren fra AIK.

- Mange pasninger som har banet vejen for farlige situationer og mål. En faktor i det offensive spil for AIK, argumenterer Petra Thorén, der altså ligesom Simon Bank og Frederik Jönson peger på Olsson.

Journalisten Linn Norström nævner også Kristoffer Olssons blændende sæson, men vælger den tidligere FC Nordsjælland-spiller Enoch Kofi Adu som sin MVP.

Adu spiller også i AIK, der med tre runder igen fører Allsvenskan foran IFK Norrköping.

Kristoffer Olsson er også kommet ind omkring det svenske landshold og spillede hele testkampen mod Slovakiet midt i oktober.

Han har selv tidligere sagt, at spillestilen i FC Midtjylland ikke passede ham særlig godt.

- Det var bare fuld fart frem og ikke så meget taktik. Men i AIK har cheftræner Rikard (Norling, red.) meget at sige taktisk. Han vil have, at vi skal tænke meget.

- I Midtjylland var det flere lange bolde og hurtige angreb, sagde Olsson tidligere på året til Norrköpings Tidningar.

Selv om FC Midtjylland ikke fik den bedste udgave af Kristoffer Olsen at se, kom klubben trods alt ud med et plus.

- Jeg vil ikke sætte præcist beløb på, men jeg kan sige så meget, at vi får flere penge for Olsson, end vi har brugt på at købe de tre spillere fra SønderjyskE (Marc Dal Hende, Janus Drachmann og Simon Kroon, red.), sagde Claus Steinlein tilbage i 2017.

Superligaen indefra: Han kan blive Superligaens næste 100 mio. spiller

Laudrup undrer sig over nyt Madrid-rygte: 'Det er pure opspind'

Avis: Rockere mistænkt for narkosalg til Brøndby-kampe