SLUT: FCM høvlede Brugge

Belgierne stiller uden sin førstekeeper og en rekonstrueret offensiv i Europa League-braget

BRUGGE (Ekstra Bladet): Nicolas Castillo - to kasser mod Brøndby.

Lior Refaelov - tre mål i Parken mod FCK.

Obbi Oulare - scorede i begge opgør mod AaB.

Og så har vi ikke en gang været forbi Victor Vazquez eller Felipe Gedoz.

Fem spillere i Club Brugges offensive linje, der gjorde umådeligt ondt på tre danske repræsentanter i Europa sidste sæson. Og fem spillere der ikke er med, når FC Midtjylland i aften træder ind på Jan Breydel Stadion.

– Den store forskel denne sæson er bare, at jeg af forskellige årsager ikke har de samme muligheder. Om det er Obbi Oulare, Victor Vazquez, Lior Refaelov, Felipe Gedoz eller José Izquierdo, så er de ikke til rådighed denne gang, siger Club Brugges træner, den tidligere landsholdsmålmand Michel Preud'homme, til Ekstra Bladet.

Se også: Skråsikker FCM-kaptajn: Vi er Danmarks stærkeste

Klubben har solgt Obbi Oulare til Watford for 50 mio. kr. Og den formidable australske keeper Mathew Ryan er smuttet til Valencia.

To matchvindere i hver sin ende af banen er væk - og mod FC Midtjylland har Preud'homme tilmed valgt at bænke førstekeeper Sinan Bolat, fordi han har vist svaghedstegn.

Læg dertil at Club Brugge er ramt af skader i offensiven, der holder de nævnte profiler ude. Belgierne scorede 16 mål mod danske hold sidste sæson - 13 af målene er ikke med i aften.

Men inden optimismen for alvor begynder at boble, så skal det naturligvis bemærkes, at Club Brugge har masser af kvalificerede afløsere parat.

21 mio. kr. manden Hans Vanaken, klubbens dyreste indkøb nogen sinde, er klar. Jelle Vossen er hentet ind i en pudsig transfer fra Burnley, hvor han bare var i to måneder. Og han er lige som Leandro Pereira og Lilles Abdou Diaby blandt de 15 dyreste indkøb i klubbens historie.

Se også: Dødboldkongen har luret Brugge

Men som det fremgår er Club Brugge et hold under genopbygning. Måske derfor har Preud'homme stort fokus på FCM før kampen i aften.

– Det er et hold, som det ikke er nemt at score mod. De har lukket tre mål ind i Europa og tre mål i ligaen. Det bliver svært at finde de rette løsninger, siger Brugge-træner Michel Preud’homme til Ekstra Bladet.

– Men sådan var det også sidste sæson. Hver gang, jeg ser et dansk hold, så er der altid en plan, som adskiller det ene hold fra det andet. Det betød, at jeg blev nødt til at rotere en del i vores offensive plan fra møde til møde, siger han.

Michel Preud’homme kan altså kun råde over spillere, der stod for tre af de 16 mål, som Blau-Zwart scorede mod danske hold sidste sæson – Oscar Duarte, Boli Boligoli Mbombo og Ruud Vormer. Og vigtigst af alt er salget af stjernekeeperen Mathew Ryan til Valencia.

Skrækstadion
Jan Breydel Stadion er stadig et møggrimt stadion. Fire betonkasser af tribuner, hvor regnvandet har trukket rust ned over de grå blokke. Placeret midt i et mondænt, lavt villakvarter, hvor hækkene står skarpt og græsplænerne står saftigt grønne - uden en mælkebøtte eller tidsel i sigte.

Det ligner stadig det sted, hvor dansk fodbold blev sparket så hårdt i løgene

Club Brugge er stadig en klasse-modstander. Men FC Midtjylland har med sin stjernestærke defensiv og sine evner på dødbolde i hvert fald styr på to af de vigtigste ingredienser for at få international succes.

Sådan stiller holdene i aften:

Club Brugge (4-2-3-1): S. Bruzesse - D. de Fauw, B. Mechele, O. Duarte, F. de Bock - Claudemir, R. Vormer - H. Vanaken, A. Diaby, J. Izqiuerdo - L. Pereira

FC Midtjylland (4-1-4-1): M. Andersen - K. Bach Bak, K. Hansen, E. Sviatchenko, F. Novak - T. Sparv - D. Royer, K. Olsson, J. Poulsen, P. Sisto - M. Duncan  

1 af 3 (Foto: Zuma Press)
2 af 3 Lior Refaelov førte an i nedslagtningen af de danske hold i Europa sidste sæson. Tre mål blev det til i Parken (Foto: Zuma Press)
3 af 3 
61 kommentarer
Vis kommentarer