Sprængte banken for stortalent: - Den aftale lugtede lidt...

I 2007 købte FC Midtjylland det svenske stortalent Ken Fagerberg. Angriberen blev dog aldrig nogen succes, selv om FCM brugte mange millioner på ham, og han synes også selv, det var mange penge at investere i en spiller

Også denne sommer var der gang i svingdørene på Heden. Her vurderer Ekstra Bladets panel FC Midtjyllands transfervindue.

Han var bare 18 år, da han i 2007 bragede igennem hos svenske Örgryte IS og lavede hele 12 mål i sin første sæson i den næstbedste række, og den vilde start på karrieren som professionel fodboldspiller fik danske FC Midtjylland til at sprænge banken.

Det danske mandskab stod klar med 10 millioner svenske kroner for Ken Fagerberg - det var dengang otte millioner danske kroner - men svenskeren blev aldrig nogen sycces i Danmark hos Midtjylland, hvor han endte med at lave seks mål i 41 kampe alt i alt.

Selv er han den dag i dag overrasket over, at den danske klub brugte så mange penge på ham.

- Jeg ved ikke... Den aftale lugtede lidt... Det var inden finanskrisen, og der var mange transfers, der var på ret ekstreme beløb. Jeg lavede 12 mål i Superettan som 18-årig, ja, men det var godt nok mange penge for det, tænkte jeg, siger Ken Fagerberg til Fotbollskanalens podcast.

I dag spiller den 30-årige angriber på Færøerne, og han fik aldrig det ud af karrieren, man kunne have forventet.

Efter et par udlejninger i 11 endte Ken Fagerberg i 2012 på en kontrakt hos AC Horsens. Siden røg han videre til Viborg og Vendsyssel, inden der var et par ophold i Sverige hos Assyriska og Ljungskile.

I 17 røg han til 07 Vestur på Færøerne, og i dag spiller han hos TB Tvøroyri - også en klub på Færøerne.

Der venter højst sandsynligvis ikke et målrigt opgør, når menuen står på Copa do Brasil. Foto: Rodolfo
Buhrer/Ritzau Scanpix Betting Med livrem og seler i pokalfinalen
Anklageskrift afslører nogle voldsomme anklager mod NFL-stjernen Antonio Brown. Foto: Ritzau Scanpix NFL Stjerne anklaget for voldtægt af sin træner: Blærede sig over sms
Roglic er en glad mand hos Jumbo-Visma. Foto: Ander Gillenea/Ritzau Scanpix. Cykling Fører Vuelta'en: Nu skriver han ny kontrakt

11 kommentarer
Vis kommentarer