Steinlein: Det er op til van der Vaart nu

FC Midtjylland hutlede sig videre i Europa League, og mon ikke en Rafael van der Vaart kunne lyse op på dette FCM-hold. Hollænderens entré er nu ‘realistisk’, siger Claus Steinlein

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland

HERNING (Ekstra Bladet): Det holdt hårdt, men FC Midtjylland kunne efter 120 minutter strække armene i vejret og juble over endnu en europæisk succes. For det kan man med rette stadig kalde 1-1 resultatet mod ungarske Videoton - eller nærmere den samlede 2-1 sejr.

Men det blev alt for spændende i Herning. Ikke spændende på den måde at den ene chance tog den anden og afslutningerne føg om ørerne på målmændene. Nej, det blev spændede resultatmæssigt mod et middelmådig ungarsk mandskab, der endda blev reduceret til ti mand efter 47 minutter.

Fed af frikadeller og souffle: Nu er han på vej til FCM

Midtjyderne manglede i høj grad opfindsomhed i offensiven og speed, og når Pione Sisto er væk, så mangler de offensive folk, der ud af det blå kan kreere chancer. I hvert fald når Paul Onuachu ikke spiller godt og Vaclav Kadlec er uheldig med sine afslutninger.

- Vi var alt for passive, og jeg var virkelig efter spillerne i pausen. Men i anden halvleg blev vi næsten endnu mere forkrampede, da vi spillede i overtal. Det kunne sagtens være gået galt, men jeg tror, vores europæiske erfaring gjorde forskellen, sagde Jess Thorup.

Men heldigvis for Jess Thorup, så kan der være en prominent forstærkning på vej til den offensive part af midtbanen.

Van der vaart.jpg 

Rygterne om Rafael van der Vaarts skifte til FC Midtjylland tager i hvert fald til, og torsdag aften erkendte sportsdirektør Claus Steinlein, at der er realistiske muligheder for at få den hollandske superstjerne til Herning.

- Med hånden på hjertet, så begyndte det med, at han skulle se vores setup i klubben og på stadion, men jeg medgiver, det sidenhen er blevet mere realistisk, end jeg havde troet og håbet på. Han er meget positiv omkring klubben, og han vil gerne ind og lære fra sig i vores setup, men det er klart, der er noget økonomi, der skal gå op, hvis Rafael van der Vaart skal blive FCM-spiller, sagde Claus Steinlein.

Hvor tæt er I helt reelt på at få enderne til at mødes?

- Rafael har en god kontrakt i Betis, og den kan vi mildt sagt ikke hamle op med. Men vi har fået god opbakning fra sponsorerne, så vi kan strikke en fin aftale sammen, uden vi løber den store risiko med en 33-årig spiller. Så i sidste ende er det op til van der Vaart at beslutte sig, og der skal vi nok helt hen i slutningen af transfervinduet, før han gør det, sagde Claus Steinlein.

Pressede midtjyder videre i Europa

Medie: Van der Vaart enig med Midtjylland

FCM-sponsorer er Vaart-gale

Så stærkt står FCM - kulturen under pres

Agent: Sådan får FCM stjernen:

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+