Stikpille fra FCM-boss: Brøndby har smidt et sikkert mesterskab væk

Claus Steinlein giver bramfri svar på 12 påstande om FC Midtjylland før guldopløbet

IKAST (Ekstra Bladet): FC Midtjylland nægter bare at overgive sig. Brøndbys forspring på fem point er spist op på få runder, og de to guld-duellanter går ind til de to afgørende runder side om side.

Fire dage afgør guldet. Fire dage der kan knuse en hel sæsons koncentreret arbejde.

Ekstra Bladet konfronterer her FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein med 12 påstande om situationen og den mentale sundhed på den jyske hede.

FC Midtjylland bliver dansk mester med to sejre.

- Det tror jeg, at vi gør. Vi skal være dygtige nok til at ride videre på det, som vi har vist de seneste kampe. Gør vi det, kan vi tage to sejre, og jeg synes, at Brøndby virkede nervøse i den seneste kamp, hvor der var lagt op til den store fest med guldflag på tribunen. De manglede den velkendte aggressivitet og sad ikke nær så tæt på i presset. Det er jo ikke os, der har smidt et sikkert mesterskab og fem point forspring på to runder.

Ekstra Bladet har konfronteret Claus Steinlein med 12 påstande. FC Midtjylland-direktøren mener blandt andet at Jakob Poulsen burde være i landsholdets bruttotrup. Foto: Anita Graversen
Ekstra Bladet har konfronteret Claus Steinlein med 12 påstande. FC Midtjylland-direktøren mener blandt andet at Jakob Poulsen burde være i landsholdets bruttotrup. Foto: Anita Graversen

Claus Steinlein sover ikke i disse dage

- Jeg sover rigtig fint med et smil på læben. Jeg prøvede det år, hvor vi smed det hele til sidst, som Brøndby har gjort de seneste runder. Det var meget værre. Der kom så meget negativ energi. Nu er vi med helt oppe i toppen og mod alle odds. På trods af stor udskiftning i vinter og mange skader, så bliver vi ved. Det er fedt at komme fra baghjul på den facon.

Bubacarr Sanneh jubler med Mikkel Duelund (22) og Erik Sviatchenko (28). Foto: Lars Poulsen
Bubacarr Sanneh jubler med Mikkel Duelund (22) og Erik Sviatchenko (28). Foto: Lars Poulsen
 

FC Midtjylland får ikke nok anerkendelse for præstationen efter nytår

- Brøndby får helt fortjent masser af anerkendelse, men jeg synes også, at vi har gjort det fantastisk. Det er bare som om medierne især er blevet forelsket lidt i fortællingen om Brøndbys 13 år uden guld. Jess Thorup og trænerteamet… Jakob Poulsen og spillergruppen har hele tiden holdt fast i, at de gik efter guldet, og de har holdt guldchancen i live hele vejen.

Du troede ikke Paul Onuachus skade kunne kureres i dette forår

- Jeg har virkelig været bekymret og tvivlet på, at det ville lykkes. Det ville forbedre vores guldchance markant med Pauls kvaliteter på holdet. Der findes ikke mange i Europa, som kan det, han kan. Vores sundhedssektor har været en stor succes der.

Bubacarr Sanneh er stærkere end du troede, da i købte ham

- Jeg forventede at der ville gå et halvt til et helt år, før han var en profil hos os. At han er gået så hurtigt ind og står som Superligaens bedste forsvarsspiller lige nu er overvældende. Det minder til forveksling om den måde som Uche Okechukwu styrede dansk fodbold i sin tid.

Det var en fejl at give Bill Hamid chancen

- Set i bakspejlet kom Bill Hamid ikke ind med det, som vi havde håbet på i de kampe. Jeg synes især det var relationerne til det øvrige forsvar der gav anledning til problemer. I træning gør Bill Hamid det godt, og på den baggrund var det helt berettiget at give ham chancen.

Frank Onyeka. Foto: Jens Dresling
Frank Onyeka. Foto: Jens Dresling
 

Det er en katastrofe, at Jakob Poulsen ikke er i Hareides bruttotrup til VM

- Jakob Poulsen spiller på det højeste niveau jeg har set ham i FC Midtjylland. Han er konstant afgørende for os. Jeg kan forstå, at Hareide vil satse på andre spillere, men der burde altså være plads i bruttotruppen.. Vi må have mange rigtig gode midtbanespillere.

Du frygter Paul Onuachu eller Tim Sparv bliver udvist i Parken efter Alexander Zornigers udfald mod dem

- Vi har heldigvis masser af dygtige dommere. Enhver kunne jo høre, at det var en træner, der tabte overblikket. Zorniger er ikke vant til at håndtere nederlag denne sæson, så det var naturligvis en frustreret mand. Paul Onuachu har utroligt svære arbejdsbetingelser, men det mener jeg også, at dommerne har øje for.

Jess Thorup lykønskede til Brøndby med the double. Det var du ikke glad for

- Det tog presset væk fra vores spillere efter et nederlag i Brøndby og uafgjort i Aalborg. Han lagde alt over på Brøndby. Men han blev også lidt misforstået. Men effekten i vores trup var til at mærke. Skuldrene kom ned.

Jess Thorup Foto: Bo Amstrup
Jess Thorup Foto: Bo Amstrup
 

Brøndby har slået jer fire ud af fem gange. De fortjener at blive dansk mester

- Begge hold vil være fortjent mester. Holdene ligger så tæt og med så mange point, at det hold, der topper til sidst har fortjent det. At vi har været bedre end Brøndby i kampene mod de lavere rangerede hold er jo også en stor kvalitet. Og holder den tendens, så kommer Brøndby nu ude i nogle af de kampe de har svært med.

Det er AC Horsens der skal tage det point fra Brøndby som FC Midtjylland har brug for.

- Brøndby skal op i to kampe, hvor de ikke vandt i de samme kampe i grundspillet. Jeg tror det bliver svært for dem i begge kampe. Vi er også oppe mod svære hold, og jeg er ikke overbevist om, at der ikke lurer noget uventet. Det pres der ligger på Brøndby med 13 års ventetid på guld gør, at jeg ikke tror det er afgjort, selv om begge hold vinder fredag. Det bliver stadig svært for Brøndby hjemme mod AaB.

Brøndby Kollegaerne har talt: Han er Superligaens bedste

Superligaen FCM fester for en million - men det koster det ikke...

Fotocollage: Ritzau Foto Sport og Spil Han var verdens bedste dommer: Var lænket til en kørestol
Det har været en hård tid for en af sagens hovedpersoner Mads Hvilsom. Foto: Anders Brohus Sport og Spil Nye afsløringer i skandale-sag: Afhørt til tårer

25 kommentarer
Vis kommentarer