Stort drama i guld-revanchen

FC København reddet i to omgange i lutfasen af topbraget

HERNING (Ekstra Bladet): FC København fik ikke for alvor vendt skuden efter ti nedturs-dage. Men løverne kan trods alt glæde sig over, at de blev de første til at snuppe point fra mesterholdet FC Midtjylland, da guld-revanchen her til aften endte 0-0.

En intens kamp, der for alvor tændte i de sidste ti minutter, hvor Morten ’Duncan’ Rasmussen fik annulleret en 1-0 scoring efter en offside-kendelse, som bestemt ikke var noget, som hjemmeholdets fans og spillere kunne få øje på. Kampens oplevelse, Kian Hansen, lagde fra højrekanten bolden ind til FCM-topscoreren, der bankede bolden ind, da han kom foran Mathias ’Zanka’ Jørgensen... men målet kom altså ikke til at tælle.

Helt korrekt dom, i øvrigt.

Minuttet efter var heldet atter med FCK, da William Kvist, der stadig famler efter formen, fik hovedet uheldigt på et hjørnespark fra FCM’s Jesper Lauridsen. Kuglen prellede af mod stolpen og reddede landsholdsspilleren fra en uheldig hovedrolle.

FCK med stor mulighed
I den hektiske slutfase var det dog FC København, der spildte den største mulighed, da en kontra med fire løver mod to FCM-spillere endte med at blive spildt, da Kasper Kusk var alt for ubeslutsom.

Det hele var så ved at koge over i slutfasen, hvor indskiftede Paul Onuachu forsøgte at spille sig frem til en chance, hvor FCK mente, at de skulle have bolden efter en skade. En ophidset Mathias Zanka Jørgensen var så højt op at køre, at han var tæt på at brokke sig til en udvisning fra dommer Michael Tykgaard.

Da FC Midtjylland røg ud af Champions League mod Apoel, havde cyprioterne held med at lægge ulvenes bagkæde under tungt pres. Det lignede til forveksling, at Ståle Solbakken havde søgt inspiration i den opskrift fra kampens start.

For FC København åbnede som en udfordrer i bokseringen, der gik hårdt efter at overrumple den mætte mester.

Massivt FCK-pres
Løverne lagde et massivt pres på FC Midtjylland fra første fløjt og lod stort set ikke ulvene få en slapper i de første 20 minutter. Anført af aggressive Thomas Delaney og veloplagte Nicolai Jørgensen blev handsken kastet allerede i første minut, hvor FCK-angriberen i en luftduel sendte Erik Sviatchenko til tælling med en albue i masken.

Fem hjørnespark inden for det første kvarter fortæller hele historien om hovedstadsholdets imponerende indgang til kampen. Men bortset fra en blokeret afslutning fra Nicolai Jørgensen og et afrettet hjørnespark fra Ludwig Augustinsson, som Johan Dahlin baskede væk på målstregen, så kom FCK ikke tættere i den gode indledning.

Og så skiftede kampen umærkeligt kurs. Det startede med det, der vel var FC Midtjyllands første rigtige angreb i kampen. Benjamin Verbic kastede sig ned i en duel i eget felt – og rejste sig ikke igen. Sloveneren havde i ugens løb døjet med lyskeproblemer – og det blev forværret i situationen.

TV: Her bliver FCK's nye profil skadet

Ud med veloplagte Verbic og ind med Youssef Toutouh... Og en bagdør ind i kampen for FC Midtjylland.

Mens Pione Sisto famlede efter skarpheden, og Martin Pusic havde det svært i offensiven, så var det i stedet højrekanten med André Rømer og østrigske Daniel Royer der hjalp ulvene ind i kampen, men i en første halvleg med få chancer kom mestrene ikke tættere på end en god afslutning fra Royer.

75 kommentarer
Vis kommentarer