Sviatchenko vender hjem: Her er hans nye klub

Ulvene styrker gulddrømmen og lejer Erik Sviatchenko i Celtic i foråret

Fra Messi til Midtjylland. Erik Sviatchenko spiller foråret i FCM. Foto: AP
Fra Messi til Midtjylland. Erik Sviatchenko spiller foråret i FCM. Foto: AP

FC Midtjylland leverer tirsdag en af vinterens mest markante overgange.

Erik Sviatchenko vender hjem.

Ekstra Bladet erfarer, at det er lykkedes ulvene at lande en aftale med centerforsvareren, der var helt formidabel i FCM-trøjen i 2015.

Først var han forsvarets omdrejningspunkt, da mesterskabet blev hentet hjem. Og i efteråret markerede han sig på internationalt niveau, da han styrede ulvene gennem Europa League gruppespillet til knockout-fasen.

De præstationer sikrede et lukrativt skifte til Celtic, hvor Erik Sviatchenko kom godt fra start.

Siden har skader ødelagt en del, men manager-skiftet til Brendan Rodgers har ødelagt endnu mere, og danskeren er lige nu meget langt fra holdet på Parkhead.

Det har stået klart siden jul, at Erik Sviatchenkos situation i Celtic var uholdbar. Brendan Rodgers og Erik Sviachenko har talt åbent om, at danskeren stod foran en ny udfordring.

Det bliver så en velkendt udfordring. Erik Sviatchenko vender hjem til klubben han forlod som mester for at jagte det næste mesterskab.

En stor markering af guldambitioner fra FC Midtjylland, der i forvejen har hentet Bubacarr Sanneh ind for at styrke defensiven. Og ulvene hindrer dermed også konkurrenter i Superligaen i at snuppe Sviatchenko.

Erik Sviatchenko har døjet en del med skader i Celtic, men han skulle være alle skader kvit, og dermed er han klar til at spille for ulvene fra forårspremieren, hvis manglen på kamp-træning ikke er for stor.

Med skiftet åbner Erik Sviatchenko en dør på klem til VM-truppen, men det er ikke realistisk, at han når så højt niveau, at han kan presse sig ind på en VM-billet i det centrale forsvar, hvor konkurrencen er uhyggelig stor.

FC Midtjylland ventes at præsentere Erik Sviatchenko som ny spiller inden for det næste døgn.

Bedt om at smutte: Her vil Sviatchenko spille sig til VM

Stort medie: Dansk udlands-profil er tæt på FC København

FCM-ejer: Vi er bedre end guldholdet fra 2015