Thorup forstår ikke hadet mod FC Midtjylland

Forholdet mellem FCM og FCK er glohedt. Men FCM-træner Jess Thorup har et godt forhold til Ståle Solbakken og forstår ikke, FCM er blevet så upopulær i dansk klubfodbold.

(Foto: Ernst van Norde)
(Foto: Ernst van Norde)

Jess Thorup spillede i 2005 for Ståle Solbakken i den lille norske klub HamKam.

Thorup og Solbakken fik et fint forhold, som stadig lever i dag, hvor FC København og FC Midtjylland er blevet to af Superligaens største rivaler.

Det har ellers slået gnister mellem FC København og FC Midtjylland de senere år i takt med jydernes fremmarch i Superligaen.

FC Københavns bestyrelsesmedlem Niels-Christian Holmstrøm og cheftræner Ståle Solbakken har stukket til FC Midtjyllands ambitioner og nerver i afgørende øjeblikke, og tidligere FCM-træner Glen Riddersholm og sportsdirektør Claus Steinlein tøvede ikke med at fyre tilbage, når muligheden var der.

Se også: Bankboss lancerer vild FC Midtjylland-plan

Den type uenigheder skal vi ikke forvente at se Jess Thorup som del af, fortæller den nye FC Midtjylland-cheftræner.

- Den rivalisering går overhovedet ikke i arv. Sådan er jeg slet ikke. Jeg har så godt et forhold til de andre Superliga-trænere og klubber, at jeg ikke kan forestille mig, at der opstår noget. Sådan er jeg slet ikke som person, siger Jess Thorup til Tipsbladet.

- Jeg vil vinde alle kampe og har ikke noget had eller nogen rivalisering med andre klubber overhovedet. Jeg er med på, at nogle er mere konkurrenter end andre, men jeg har ikke den der rivalisering, selvom jeg godt ved, at der har været lidt mellem Glen og Ståle og mellem klubberne, siger Jess Thorup.

At ordet 'FC Midtjylland' tænder op under mange fans i de øvrige Superliga-klubber, for ikke at sige blandt de ansatte i de andre klubber, har Jess Thorup bemærket. Det undrer ham, at FC Midtjyllands stil har gjort klubben så upopulær, som den er i dele af Fodbolddanmark.

- Jeg har lagt mærke til det. For mig er det uforståeligt, at FC Midtjylland pludselig er blevet det sorte får, alle elsker at hade. Hvad er det vi gør, ud over at være lidt trendsættende, at gøre nogle andre ting. Det er udansk at skille sig ud. Det er da også interessant for mig at tage til FC Midtjylland og få nye input og være del af den klub, siger Jess Thorup.

Se også: FCM-profiler: Nu er FCK under pres

Læs mere om det gode forhold med Solbakken og Thorup og FCM-trænerens tanker om mesterholdets trup og evner til at komme i europæiske gruppespil i Tipsbladets fredagsudgave.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil kan du købe den digitalt her

Du kan også vælge at få den leveret i postkassen hver fredag fra kun 67 kroner per måned.

Læs mere og bestil på ekstrabladet.dk/abonnement

I fredagens Tipsbladet har vi tysk mini-tema og varmer op til FCM-FCK i Herning i aften

Læs historierne om:

Brøndbys kommende modstander Frank Arnesen og hans nye job i Grækenland

Carsten V. Jensens nye job i Farum og comebacket i Parken

Bendtner, Højbjerg og Bundesliga-danskerne

Hansi Hinterseers nevø og oprykkerklubben Ingolstadt

Bayerns nye brasser-stjerne Douglas Costa

Den 16-årige super-debutant, der overvandt Özil og Arsenal

Ugen på transfermarkedet