Annonce:
Annonce:

Thorup lavede en ’van Gaal’ i ørkenen

Et reservespækket FC Midtjylland-hold spillede 2-2 mod IFK Göteborg i Dubai, og opgøret skulle derfor afgøres i en straffesparkskonkurrence – her forsøgte Jess Thorup sig med 3. målmand Patryck Wolanski i målet, men uden held. IFK sejrede

FCM-spillerne kiggede fodbold, og så fik IFK pludselig udlignet med to scoringer inden for de sidste ti minutter. (Foto: Ole Steen)
FCM-spillerne kiggede fodbold, og så fik IFK pludselig udlignet med to scoringer inden for de sidste ti minutter. (Foto: Ole Steen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland

DUBAI (Ekstra Bladet): Havde Manchester United en spion på The Sevens Stadium, er han gået skuffet hjem…

For FC Midtjylland-træner Jess Thorup stillede med et næsten rent reservehold i torsdagens testkamp mod IFK Göteborg i Dubai International Cup.

Profiler som Pione Sisto, Václav Kadlec og Martin Pusic sad i shorts og gummisko på tribunen og nød solen. Og en ganske fin præstation af FC Midtjylland-holdet, der dog til sidst formøblede en 2-0-føring og tabte 8-7 efter straffesparkskonkurrence.

Om to uger gælder det Manchester United i Herning, men fra opstillingen mod IFK Göteborg er det kun Jakob Poulsen og Tim Sparv, der ligner startere mod de engelske giganter i Europa League 1/16-finalen.

Jess Thorup fik dog set, at reserverne dur, og FCM var opgøret igennem dominerende. De skulle dog bruge 28 minutter på at tilspille sig den første store chance, men så var der også mål.

Annonce:

Rilwan Hassen blev spillet fri i feltet, hans afslutning blev reddet af den tidligere Viborg-målmand John Alvbåge, men Hassan fik sendt returbolden på tværs i feltet, hvor den bare 17-årige akademispiller Mikael Anderson scorede fra en spids vinkel.

Midtyderne kom tidligt foran - men de formøblede føringen, og så løb svenskerne med sejren. (Foto: Ole Steen)
Midtyderne kom tidligt foran - men de formøblede føringen, og så løb svenskerne med sejren. (Foto: Ole Steen)

Det blev 2-0 efter 39 minutters spil, da Paul Onuachu blev hevet ned i feltet. Den slags takseres også i De Forenede Arabiske Emirater til et straffespark, og det satte Jakob Poulsen knaldhårdt ind bag Alvbåge.

Patrick Banggaard burde have gjort det til 3-0 kort før pausen, men den store forsvarsspiller fik ikke helt præcision nok i sin afslutning tæt under mål.

FC Midtjylland gav debut til den islandske venstre back Bödvar Bödvarsson, der slap fornuftigt fra opgaven.

En anden af de nye, bulgarske Nikolay Bodurov, har været lidt halvsløj og sad og hostede på tribunen, hvorfra også de tidligere landsholdsspillere Ebbe Sand, Niclas Jensen og Allan Nielsen fulgte kampen.

FC København-manager Ståle Solbakken var også på plads, og han så sin landsmand Harmeet Singh få sine første minutter I Midtjylland-trøjen.

Jes Thorup kæmpede forgæves fra sidelinjen, men selv ikke hans fiffige målmandsbytte var nok. (Foto: Ole Steen)
Jes Thorup kæmpede forgæves fra sidelinjen, men selv ikke hans fiffige målmandsbytte var nok. (Foto: Ole Steen)
 

Annonce:

Den norske midtbanespiller kom ind efter 65 minutter, men 2. halvleg blev noget af en ørkenvandring på det mennesketomme stadion, og det lignede en sikker sejr til midtjyderne.

Men så meldte den tidligere FCM’er Mads Albæk sig pludselig ind i kampen. Med ti minutter igen bragede han bolden ind bag Mikkel Andersen til 1-2, og to minutter senere blev han dobbelt målscorer.

Nytilkomne Daniel O’Shaughnessy lavede et klodset straffespark, som Albæk sikkert omsatte, så på en eller anden måde fik FC Midtjylland smidt sejren væk, og kampens vinder skulle findes i en straffesparkskonkurrence.

Her lavede Jess Thorup en såkaldt van Gaal og skiftede i sidste minut målmand Mikkel Andersen ud med Patryck Wolanski.

Det viste sig at være en god idé. Wolanski lagde ud med at redde forsøget fra Göteborg-stjernen Tobias Hysén, men det blev også desværre den eneste redning.

Efter afbrændere af Onuacho og Bödvarsson vandt IFK straffesparkskonkurrencen 6-5.

Heldigvis er der fortsat er 14 dage til, at det bliver alvor for FC Midtjylland.

Annonce:

Sviatchenko under pres efter nyt Celtic-nederlag

Sviatchenko og Celtic taber skotsk topkamp

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: