Thorup om krisen: Vi har vendt det

FC Midtjylland har lagt den resultatmæssige krise bag sig og er nu på vej mod bedre tider, mener cheftræner Jess Thorup

Midtjylland kan se frem mod lysere tider. Det mener cheftræner Jess Thorup. (Foto: Ernst Van Norde)
Midtjylland kan se frem mod lysere tider. Det mener cheftræner Jess Thorup. (Foto: Ernst Van Norde)

Før FC Midtjylland slog Brøndby IF for snart to uger siden, havde de forsvarende mestre kun vundet tre af de seneste 17 kampe. Siden har holdet fået fire point ud af opgørene mod Brøndby og Viborg FF, og det er cheftræner Jess Thorup godt tilfreds med.

Han mener, at holdet har vendt bøtten og er på vej ud af krisen.

- Ja, det synes jeg. Jeg synes selvfølgelig, Brøndby var en rigtig god kamp, også på måden den blev vundet på. Den var jeg rigtig godt tilfreds med, siger han til Tipsbladet.

- Så er jeg med på, at Viborg... Når man spiller i FC Midtjylland, så har vi én intention, hver gang vi går på banen, og det er at vinde, så vi vil vinde alle kampe, hvem end vi spiller mod. Men vi skal også være bevidste omkring, at lige netop i Viborg har kampen en særlig betydning: lokalderby, for fansene, alle de her ting. Der var mange spillere her i klubben, der ikke havde oplevet det før, der ikke var bevidste om, hvad de stod overfor.

Foto: Nicolai Tobias FC Midtjylland FCM-træner om drama mod Viborg: Onuachu ændrede kampen

- Men jeg så specielt i anden halvleg, at vi producerede tre-fire kæmpe chancer, der gjorde, at vi måske endda også kunne have fået alle tre point, og jo, Mikkel [Andersen, målmanden] endte med at tage et straffe til sidst, der gjorde, at vi fik ét point. Det kan nogle gange godt give momentum til, at nu synes vi, det hele vender.

- Så selvom vi syntes, det var fortjent, at vi i hvert fald fik ét point, så er det nogle gange de små ting, der skal til, for at få det til at vende. Så overordnet set synes jeg, vi er kommet rigtig godt i gang med de sidste 11 kampe.

Men hvis to kampe er nok til at vende situationen i positiv retning, er faren så ikke også, at to dårlige kampe kan vende den i negativ retning igen?

- Det tror jeg ikke, vi vil gøre. Det er jo medierne, der vil se negativt på det, hvis vi skulle tabe to kampe i streg. Ikke, at vi er tilfredse med det, men det er jo sådan, det er. Men igen: den proces, vi er i gang med, den skal vi holde fast i. Jeg er med på, at i den her branche handler det i bund og grund kun om point, så fuck processen.

- Det er jo pointene, det handler om, og når de så er i hus, så kan man snakke proces bagefter. Det skal vi huske, og det er også det, vi gør, siger Jess Thorup.

Det var Filip Novaks indkast, der førte til Rilwan Hassans åbningsmål mod Brøndby (Foto: Jens Dresling) FC Midtjylland FCM-profil afslører: Den kamp knuste os

FCKs Thomas Delaney og SønderjyskEs Nicolaj Madsen. Foto: Jens Dresling FC København 'Langt om længe viser I det, FCK'

Læs hele det store interview i Tipsbladet fredag. Her fortæller Thorup om, hvorfor Europa League-sæsonen har kostet i Superligaen, hvad han synes om presset i klubben, og hvorfor Pione Sisto har haft en svingende sæson.

I Tipsbladet fredag får du også:

- Et stort interview med Brøndby-anfører Thomas Kahlenberg før de to vigtige kampe mod FC København i den kommende uge.

- Andet kapitel af den nye reportage-serie om, hvordan fodbolden i Kosovo er en del af kampen for selvstændighed.

- En reportage fra Gelsenkirchen, hvor Schalke 04's berømte akademi stadig leverer store profiler til Bundesliga-holdet.

- En snak med Stoke-målmand Jakob Haugaard om de første kampe i Premier League.

- Champions League-fokus på Laurent Blancs fejltrin med PSG.

… og meget mere godt fodboldstof

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver tirsdag og fredag i tre måneder for kun 125 kroner per måned.

Læs mere og bestil her.

0 kommentarer
Vis kommentarer