To sejre i 15 kampe: Men FCM afviser al snak om krise

Det er utilfredsstillende, som der præsteres i øjeblikket, men klubben mener ikke, der er tale om en krise

Det kører ikke for de danske mestre for tiden. (Foto: Claus Bonnerup)
Det kører ikke for de danske mestre for tiden. (Foto: Claus Bonnerup)

Fem point i de sidste otte Superliga-kampe er status for de danske mestre fra FC Midtjylland.

To sejre i de sidste 15 kampe i alle turneringer er det blot blevet til, og foråret er åbnet med blot ét point i tre kampe. Jo jo, FC Midtjylland slog Manchester United i den første af to Europa League-kampe, men det virker efterhånden til at være længe siden - med tanke på klubbens aktuelle form i Superligaen

Forårets eneste point kom i åbningskampen hjemme mod AaB, og siden er det blevet til nederlag hjemme mod FC København og senest mandag aften ude mod FC Nordsjælland.

Så ... Er FC Midtjylland i krise?

Se også: Mestre i krise: FCM freder Thorup... for nu

Spørgsmålet er relevant, og de seneste otte Superliga-kampe tegner et billede af en klub, der på den korte bane er i krise og er langt fra det FC Midtjylland-hold, der i sidste sæson kørte modstandere over efter behag.

Derfor er det oplagt at spørge FC Midtjyllands bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen, ind til klubbens aktuelle form, og hvordan han ser spillet på banen. Spørgsmål og svar er sendt via mail.

Hvad fortæller det, at I har fem point for de seneste otte Superliga-kampe - og at I i alle turneringer blot har vundet to af de seneste 15 kampe?

- Hvis du tager efteråret som en del for sig, var vi meget tilfredse med det pointsnit, vi opnåede, når man tager i betragtning, at det var første gang vi deltog i europæisk gruppespil og spillede næsten en hel sæson på en halv. Hvis du sammenligner med andre danske hold, der har spillet Europa League-gruppespil, kom vi flot gennem efteråret.Det er klart, at de sidste kampe efterlader indtrykket af en nedadgående spiral, men overordnet set var vi tilfredse. I forhold til foråret, er vi selvfølgelig ikke tilfredse med pointhøsten indtil videre, og det har været en blanding af, at vi ikke helt har fundet vores rytme, og at vi har manglet nogle små marginaler.

Kan man ikke forvente mere af FC Midtjylland end det, der er vist på det seneste?

- Jo, man skal helt klart forvente mere af os. Vi har større ambitioner, end hvad vi har vist, og vi er skuffede over pointhøsten indtil videre, men vi er ved at bygge et nyt hold, og det tager tid, før det hele klikker. Det er ikke en undskyldning, for vi er ikke tilfredse, men nogle gange tager den slags lidt længere tid, end man håber på.

Der skal ske noget i FCM. Ellers er Jess Thorup en voldsomt presset mand. Foto: Claus Bonnerup Allan Olsen - 8. mar. 2016 - kl. 08:38 Pinligt, FCM - og hvad sker der, Thorup?

I tænker langsigtet, men er det, der leveres på den korte bane, tilfredsstillende?

- Vi er aldrig tilfredse med at få et point i tre kampe, men lad os evaluere over en længere periode, før vi drager endegyldige konklusioner.

Øjebliksbilledet fortæller, at FCM på banen har problemer i øjeblikket. Men det fortællerbilledet på den lange bane også, qua kun to sejre i 15 kamope. Er det forkert at kalde det en krise, somen storsatsende klub som FCM er inde i?

-Jeg vill ikke kalde det en krise, for vi er ved at bygge et nyt hold op, og der vil komme bump på vejen. Vi har mistet Erik, Sly, Izunna og Duncan fra guldholdet. Petter Andersson, Jim Larsen og Kristian Bak har stort set ikke spillet i denne sæson. Det er seks-syv start 11-spillere, som selvfølgelige ikke er uundværdlige, men så store udskiftninger inden for seks måneder er svære at slippe af sted med uden at blive ramt.

Har bestyrelsen fortsat tiltro til cheftræner Jess Thorup?


-Ja, vi er bestemt tilfredse med det arbejde, han har leveret, siden han startede i sommer.

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere