Tøffe blander sig i Superliga-drama: Det er en kæmpe svinestreg!

Stig Tøfting mener, at det var en bevidst handling, da FCM-spilleren Gustav Wikheim plantede støvlerne i ryggen på Hobros Nicholas Gotfredsen i søndagens opgør

FC Midtjylland viste ingen nåde og knuste søndag Hobro med 5-1. Men selv om Superligaens nye top-angriber Alexander Sørloth gik forrest med hattrick, og resten af 'ulveflokken' fandt det store spil frem mod de ellers så formstærke jyske konkurrenter, var der lidt malurt i bægeret.

For ikke alt var lige kønt fra værternes side. Ekstra Bladets fodbold-kommentator Stig Tøfting er således på ingen måde imponeret over FC Midtjyllands Gustav Wikheim.

For selv om den norske kantspiller var en del af midtjydernes målfest mod topholdet, langer Tøfting hårdt ud mod Wikheims svinestreg mod Nicholas Gotfredsen, som nordmanden trådte i ryggen efter en nærkampssituation.

- Det er en kæmpe svinestreg! Man kan jo direkte se i hans ansigtsudtryk på tv-billederne, hvordan han lige gør sig umage for at give Gotfredsen et tryk ekstra med støvleknopperne. Der er ikke noget på tv-billederne, der viser, at det var et uheld, som Wikheim ellers påstår. Jeg ville også have sagt, det var et uheld, for Wikheim ved udmærket, den var helt gal, siger Tøfting.

SE EPISODEN I KLIPPET ØVERST

Wikheim.png
Gotfredsen var da også oprørt og forundret, da han efter kampen gjorde status på den dramatiske episode, som altså ikke endte med at udløse straf til FCM-spilleren.

- Gustav Wikheim skulle have været udvist. For at være ærlig synes jeg, at han er en rotteunge. Han vælter mig og træder mig bevidst i ryggen. Det må være en sag, som DBU’s disciplinærudvalg vælger at kigge på, sagde Gotfredsen til BT.

- Det hører ingen steder hjemme. Jeg har nogle rifter på ryggen og det gør også meget ondt. Her efter kampen har jeg lyst til at tage fat i ham. Men det er nok bedst, at jeg lader være, fortalte Hobro-spilleren.

Wikheim har forklaret sig med, at det ikke var bevidst, da han mistede balancen og derfor ikke havde mulighed for at undgå sammenstødet.

Kæmper for træneren
Andetsteds i Superligaen blev der heller ikke sparet på den fysiske tilstedeværelse, da Randers og og Lynby mødtes fredag aften. Uden at det dog førte til samme drama.

Til gengæld var der igen point på kontoen til kronjyderne, som - efter Stig Tøftings opfattelse - synes at være på vej mod bedre tider. Den tidligere Randers-spiller er således positivt stemt over den forvandling, som klubben gennemgår i øjeblikket.

Selv om kronjyderne ikke vandt, og det blev til 0-0, så er de kriseramte randrusianere ifølge Tøfting nogle af vinderne i 9. spillerunde.

- Jeg synes, det var misvisende, at kampen i Randers blev 0-0. Der var chancer, der blev gået til stålet og reelt havde hjemmeholdet fortjent sin anden sejr i træk. Jeg synes, man kan se, at spillerne virkelig kæmper for deres træner, og de leverede en mandfolkeindsats mod Lyngby, siger Stig Tøfting.

Rødt kort-drama i slutminutterne i bundbraget

I Ekstra Bladets reportage fra Randers kan man læse om de mange chancer, som kronjyderne misbrugte mod Mikkel Andersen og co.

Stig Tøfting er helt enig i, at Olafur Kristjanssons mandskab missede for mange muligheder, men alligevel tager 'Tøffe' de positive briller på, når han analyserer situationen i Kronjylland.

- I det mindste kommer man da til chancerne, og man viste også mod AGF, at angriberne på en god dag sparker dem ind. Jeg så Brøndby og AaB søndag, og der var ikke mange Brøndby-chancer at fortælle om. Jeg kender fint til Randers' scoringsproblemer i år, men der har været en positiv udvikling i holdet, siden man gik til landsholdspause, siger Stig Tøfting og uddyber:

- 4-4-2-systemet gør Randers markant farligere, og det ligner mere det Randers-hold, som man kendte fra Colin Todd-tiden. Det blev for defensivt og let at læse med Erik Marxen og Johnny Thomsen på midtbanen i 3-5-2. Nu har man i stedet nogle kanter, der kan udfordre, siger 'Plæneklipperen', der også har fidus til Bashkim Kadrii.

- Kadrii er ingen bomber, men han vil gerne have bolden, og han er god til at holde i den. Når løbene omkring ham kommer, så opstår chancerne. Så snart Bashkim kommer i bedre form, bliver han en endnu større gevinst for Randers.

Selv om resultatet altså ikke flaskede sig helt for Randers, så er Stig Tøfting alligevel imponeret over, hvad spillerne viste mod Lyngby:

- Man kunne se, de spillede og sloges for træneren. Randers har på intet tidspunkt slået op i banen, selv om resultaterne har svigtet og en fyring af Olafur Kristjansson og Michael Gravgaard har ligget og luret. Det er imponerende, og indsatsen fejlede igen ikke noget, siger Stig Tøfting.

Se alle kasserne fra Midtjylland - Hobro her:

Presset Randers-træner: Sejr er en kæmpe forløsning

Kongekasse da Randers smadrede AGF

Rivaler satte rekord i svinestreger - nu mødes de igen