Transferstress i ørkenen: FCM i desperat jagt på ny angriber

FC Midtjylland knokler i Dubai for at finde en afløser for Alexander Sørloth. Nordmanden har forladt træningslejren for at forhandle med Crystal Palace

Nu går den vilde angriber-jagt i FCM. Foto: Tariq Mikkel Khan
Nu går den vilde angriber-jagt i FCM. Foto: Tariq Mikkel Khan

DUBAI (Ekstra Bladet): FC Midtjylland er i færd med at lave Superligaens suverænt største handel nogensinde.

Norske Alexander Sørloth har nemlig forladt træningslejren i Dubai for at forhandle kontrakt mod Premier League-klubben Crystal Palace. Den 22-årige nordmand forlod JA Jebel Ali Beach Hotel, hvor midtjyderne er indkvarteret under deres træningslejr i Emiraterne, tidligt morgen for at flyve til London.

Prisen for, at Sørloth har fået lov til at rejse til England, er 15 mio. euro – svarende til 112 mio. kr.

Dermed har midtjyderne masser af penge at brænde af på en ny angriber, men problemet er selvfølgelig, at tiden efterhånden er knap til at transfervinduet lukker i aften ved midnat.

- Claus og jeg er noget mere hvide i hovederne end spillerne, for de har fri i dag til at hænge ud ved poolen, mens Claus og jeg sidder lukket inde på hotelværelset for at sondere transfermarkedet, sagde sportsdirektør Svend Graversen, der ellers ikke vil bekræfte noget som helst – hverken om Alexander Sørloths afgang, eller hvem det er, midtjyderne har udset sig som afløser.

- Jeg har ikke mere at tilføje. Alle bolde er oppe luften, og der er intet officielt at melde ud, sagde Svend Graversen, inden han klemte sig ind i den guldfarvede elevator med kurs op mod telefon, mail og faxmaskine på hotelværelset.

Svend Graversen og Claus Steinlein grublede ved tirsdagens FCM-træning i Dubai over om man skulle slippe Sørloth. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Svend Graversen og Claus Steinlein grublede ved tirsdagens FCM-træning i Dubai over om man skulle slippe Sørloth. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
 

Crystal Palace har ifølge Ekstra Bladets oplysninger ikke tøvet med at møde midtjydernes krav i forhandlingerne.

Det hænger i høj grad sammen med, at London-klubben i forvejen har et stort skadesproblem på angriberfronten, og i tirsdagens Premier League-kamp mod West Ham gik den omskolede angriber Bakary Sako ud med en skade.

Dermed er der reelt kun Christian Benteke tilbage i London-klubbens forreste geled, og det går ikke, når man som Roy Hodgson sværger til 4-4-2. Derfor er Sørloth snart ny mand i Palace.

Bekymring i FCM: 'De behøver ikke tage telefonen'

Cheftræner Jess Thorup udtrykte tirsdag bekymring over udsigten til at miste sin norske guldfugl, men den kamel har Thorup altså måtte sluge. Til gengæld har Thorup forlangt, at der SKAL en angriber ind ad døren, så ulvene trods alt er garderet, hvis Paul Onuachu bliver skadet i forårets guldkamp.

Et af emnerne i midtjydernes kikkert er ifølge Ekstra Bladets oplysninger 24-årige Seifedin Chabbi fra SV Reid i den næstbedste østrigske række.

Den 189 centimeter høje angriber har scoret 15 mål i 18 kampe for SV Ried denne sæson, og han har tidligere spillet i tyske Hoffenheim, hvor det kun blev til kampe på andetholdet. Han har også U-landskampe på cv'et og har kontrakt med Ried til 2020.

Over 100 millioner for topscorer - FCM går efter vild transfer-rekord

Transfergys hos FCM: Premier League-klub smider gigant-bud

Yes, Jess - Topholdet forlænger med succestræner