TV: FCM én sejr fra historisk rekord

Rilwan Hassan sørgede for nok en snæver sejr til guldfavoritterne fra FC Midtjylland

HERNING (Ekstra Bladet): FC Midtjylland er blot én skaldet sejr fra at sætte sig på en af Superligaens helt legendariske rekorder.

Med 1-0 sejren over Silkeborg tangerede ulvene nemlig FC Københavns Superliga-rekord med 13 hjemmesejre i træk.

Men det holdt nøjagtig lige så hårdt, som de snævre cifre antyder og FC Midtjyllands march mod mesterskabet begynder snart at ligne en opvisning ’winning ugly,’ som de kalder det på den anden side af Nordsøen.

Se også: Revisor om FCM-sponsor: Alarmerende regnskab

Sejren blev sikret 20 minutter før tid, da Sylvester Igboun med et sjældent vellykket raid over venstrekanten fik smækket en bold hele vejen på tværs af straffesparksfeltet, hvor Rilwan Hassan med små-uren afslutning fik afgjort det hele.

Men som tilfældet har været det meste af foråret, så skal FC Midtjylland takke sin ukuelige vindervilje for at marchen mod guldet fortsætter uantastet.

For ulvene havde utroligt svært ved at dirke Silkeborgs velorganiserede forsvar op. Fraværet af flere bærende kræfter på den centrale midtbane betød, at unge Mikkel Duelund havde fået chancen fra starten. Og det var svært ikke i lange sekvenser at sidde og savne Petter Andersson og hans blik for åbningerne.

Se også: Ejes af fodboldprofiler: FCM's tøjsponsor taber millioner

Matchvinderen fra Aalborg, Jakob Poulsen, havde i hver fald slet ikke den samme evne til at finde holdkammeraterne i gode positioner. Og så havde Silkeborg held til at få meget af FCM-opspillet til at gå over finske Tim Sparv – den formel virkede nærmest til perfektion.

Og da FC Midtjylland i kampen atter havde glemt den berygtede farlighed på dødboldene, så blev det en kamp, hvor Silkeborg havde fortjent meget mere end det nul, som de endte med at tage med hjem.

53 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere