TV: Pusic tordner FCM mod guld

Formstærke Hobro kunne intet stille op mod mesterskabs-favoritterne

Martin Pusic blev med to mål den store helt i FC Midtjyllands 3-0-sejr over Hobro. (Foto: Ernst van Norde)
Martin Pusic blev med to mål den store helt i FC Midtjyllands 3-0-sejr over Hobro. (Foto: Ernst van Norde)

Superligaen kan lige så godt lukkes nu – selv om der resterer en tredjedel.

For det FC Midtjylland-mandskab, der har taget hul på foråret er bare et niveau over det hold, der dominerede efteråret.

Ulvene smadrede her til aften Hobro med overbevisende 3-0. Et hold, der kom med tre clean sheets i træk og blot havde lukket ét mål ind i foråret fire opgør. Dermed stillede oprykkerne altså op på MCH Arena med forårets mest solide defensiv i Superligaen.

Det endte bare med at være så inderligt ligegyldigt. For FC Midtjylland kværnede ganske enkelt gæsterne med samme forudsigelighed, som en mejetærskers tur hen over en moden kornmark. Og som en kærkommen sidegevinst efter Morten ’Duncan’ Rasmussens skade sidste weekend, så fik Martin Pusic med to kasser for alvor hul på målbylden.

Se også: FCM's succestræner eftertragtet i udlandet

Hobro fik lov til at snuse lidt til drømmen om en overraskelse i kampens første kvarter, men så strammede FC Midtjylland grebet og chancerne begyndte at komme i solidt antal.

Landsholdsvarme Jakob Poulsen tordnede et åbent langskud forbi, Martin Pusic havde kikset i fri position, og Petter Andersson ramte ikke målet, da han blev spillet fri.

Tre solide muligheder inden for seks-syv minutter, der indvarslede Hobro defensivens uundgåelige fald.

Og det skete så helt uundgåeligt på en dødbold. Kristian Bak slyngede et indkast ind i feltet, hvor Hobros Jacob Tjørnelund mistimede sit indgreb. Det gav Jim Larsen masser af tid til at heade bolden på tværs til Martin Pusic, der let kunne åbne scoringen efter 32 minutter.

Se også: FCM kan blive plukket: Så mange profiler kan de miste

Målet eliminerede muligheden for en sensation, og et Hobro-comeback blev i realiteten udelukket få minutter senere, da FC Midtjylland fik sit eneste hjørnespark i kampen. Jakob Poulsens giftpil fra hjørnet blev headet væk af Hobro-forsvaret, men landede for fødderne af Rilwan Hassan. Kantspillerens langskud er normalt lige så ufarlige som en mariehøne, men ikke i aften. Hans drøn af et skud krævede et mirakel fra Jesper Rask af holde ude, men returen var den stærkt spillende Jim Larsen over og så stod der 2-0 lige inden pausen.

Og kampen var næsten ikke kommet i gang efter teen før Martin Pusic atter var i fokus. En hurtig omstilling endte ved kroaten, der sørgede for at FC Midtjylland for tredje hjemmekamp i træk kunne kigge på cifrene 3-0.

Se Pusic' andet mål her:

Resten af kampen var en formsag, men Johan Dahlin nåede alene med Mads Hvilsom at bevise, at ulvene også på målmandsposten er blevet opgraderet.

Og derfor ligner de sidste 11 runder lidt af en ligegyldighed i det store billede.

46 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere