Ulvene forgylder kæmpetalent

Det har kostet indrømmelser og penge for FCM, da de skulle holde på deres stortalent

Rasmus Nissen har gjort kometkarriere i FC Midtjylland siden vinterpausen, hvor han for alvor begyndte at presse sig på. Foto: René Schütze
Rasmus Nissen har gjort kometkarriere i FC Midtjylland siden vinterpausen, hvor han for alvor begyndte at presse sig på. Foto: René Schütze

Rasmus Nissen Kristensen - i daglig tale Rasmus NK - indvarsler en ny tidsalder i FC Midtjylland.

For den fem-årige forlængelse til stortalentet, som ulvene i dag kunne offentliggøre, har både taget usædvanlig lang tid at få på plads - og samtidig er aftalen dyr for klubben.

- Rasmus NK har fået det, som han fortjener, konstaterer sportsdirektør Claus Steinlein.

De ord dækker imidlertid over en ændret virkelighed i FC Midtjylland.

FC midtjylland forlænger med 18-årige Rasmus Nissen. Foto: Rene Schütze. FC Midtjylland Stortalent forlænger med FC Midtjylland

Ulvene har siden etableringen af sit akademi udviklet en forsyningslinje af store fodbold-talenter, hvor de største hurtigt er blevet bundet på langvarige fem-årige aftaler, så snart de blev 18 år.

Men de senere års indkøb af udenlandske profiler og skiftende signaler omkring talenternes muligheder har gjort det sværere at forlænge aftalerne med de unge talenter med de ønskede fem år.

Således har Rasmus Nissen også holdt FC Midtjylland hen i forhandlingerne, og det virkede længe umuligt at enes om den fem-årige aftale. Det har kostet indrømmelser - og penge.

- Rasmus er jo en lokal knægt fra Brande. Han stod som tilskuer på MCH Arena til indvielsen. Det betyder rigtig meget at få den aftale på plads.

- Jeg har hele tiden haft forventningen om, at vi nok skulle lykkes at komme på plads med det. Det er en del af vores forretningskoncept, at vi laver de her langvarige aftaler med de største talenter fra vores akademi, og det får de også at vide den dag, hvor de starter her, forklarer Claus Steinlein.

- Det er en del af forretningsmodellen her, og jeg er meget tilfreds med, at vi nu har fem af vores drenge fra 1997 på lange aftaler, siger Claus Steinlein.

FC Midtjylland Thorup hylder ungt talent

Klubben lukkede for nylig en lang aftale med Kristian Dirks Riis, lige som Rasmus Nicolaisen, Alexander Munksgaard og Gloire Rutikanga alle er på fem-årige aftaler.

Til gengæld hænger det med at få lukket en lang aftale med det største af alle klubbens 18-årige talenter. Offensive Mikkel Duelund går snart ind i det sidste år af sin aftale med FC Midtjylland. Og forhandlingerne går trægt, fordi Duelund ikke er tilfreds med manglen på spilletid i foråret.

- Vi har ikke forlænget med Mikkel Duelund endnu. Men jeg tror altid på, at forhandlinger lykkes, håber Claus Steinlein, der dog erkender, at det kan komme på tale at sælge Mikkel Duelund, hvis det bliver vurderet, at der ikke kan landes en fornuftig aftale.

- Sådan er det jo. Til tider sælger vi vores unge spillere, før de for alvor er slået igennem hos os. Det så vi med Victor Fischer, Joachim Andersen og Asger Sørensen, og det kommer til at ske igen, forudser FCM-bossen.

FCK tronede på toppen af Superligaen det meste af sæsonen og endte som suveræne mestre (Foto: Lars Poulsen) Sport Dommen over din Superliga-klub: Himmel og ... lort

Midtjylland var bagud med 1-0. Men efter en ordentlig opsang rejste de sig og vandt stort over Hobro, der samtidig rykkede ud af Superligaen. (Foto: René Schütze) Superligaen FCM-kaptajn: Skideballe vækkede os

FC Midtjylland viste, at de atter er tilbage på det flotte spor, der kan føre til guld. (Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup) Superligaen FCM ud af krisen - sender Hobro mod nedrykning

3 kommentarer
Vis kommentarer