Ulvene sejrede i guldrusen

Martin Pusic sikrede sig topscorertitlen, da FCM slog Sønderjyske i sæsonfinalen

FC Midtjylland kom tilbage på vindersporet i sæsonens sidste kamp, da guldfesten blev skudt i gang med en snæver 2-1 sejr over Sønderjyske.

Slutcifrene sikret i kampens slutfase, da indskiftede Marcos Ureña rettede en afslutning fra Sylvester Igboun ind bag Marin Skender efter 86 minutter. Og dermed satte ulvene punktum for sæsonen med det, der nærmest har været guldopskriften – nemlig evnen til at afgøre tingene i slutfasen.

Sejren var en formalitet set i forhold til sæsonens bundlinje, hvor guldmedlajerne var sikret for flere uger siden.

I processen nåede Martin Pusic så også lige at sætte sig på pladsen som Superligaens topscorer, da han scorede FCM’s første mål i kampen.

Hos mesterholdet var der et spændende comeback i startopstillingen til Pione Sisto. Den 19-årige fløj-komet har kæmpet med en lyskeskade siden vinterpausen. Men sæsonens sidste kamp nåede han altså at få med fra start – og det er et lovende varsel før ugens EM-kval mod Serbien og U21 EM, der starter om ni dage.

Lad det så også være slået fast, at indsatsen fra Pione Sisto lod meget tilbage at ønske. Kampsultne Sisto var nærmest over-ivrig og forpurrede i flere omgange fine opløb til FCM-chancer og løb i vejen for Martin Pusic i et par gode opspil.

Kampen bar i lange perioder præg af, at den var betydningsløs. Tempoet var lavt, og den sidste koncentration manglede i pasningerne. Og da gæsterne havde modstået ulvenes åbeningspres, så var det faktisk Sønderjyske der gjorde det bedst. I den sammenhæng var det svært at indvende noget mod, at de tog føringen. Johan Absalonsen blev spillet flot fri og huggede tørt mod den ene stolpe inden Tommy Bechmann var over returen og gjorde det til 1-0 efter 20 minutter.

Scoringen vækkede FC Midtjylland, og de var på omgangshøjde efter 33 minutter, da Sønderjyske forgæves forsøgte at trække Sylvester Igboun offside. Nigerianeren lagde bolden til rette for Martin Pusic, der kunne lobbe 1-1 i nettet.

Ud over den sene afgørelse og hyldesten foran de 11.535 festsstemte tilskuere, så var kampen lige til glemmebogen. Og det i ganske bogstavelig forstand for Sønderjyske-keeper Jens Rinke, der måtte trække sig efter en time med hjernerystelse.

8 kommentarer
Vis kommentarer