Ulvene til tops igen efter vildt forsvarskoks

FCM er tilbage på førstepladsen i Superligaen efter 2-0 sejr i det jyske topopgør mod Randers

Morten Duncan lukkede og slukkede med sit mål til 2-0 efter en grum forsvarsfejl (Foto: Claus Bonnerup)
Morten Duncan lukkede og slukkede med sit mål til 2-0 efter en grum forsvarsfejl (Foto: Claus Bonnerup)

Sønderjyskes overraskende førsteplads efter de første ti kampe i sæsonen var udelukkende til låns i et par dage.

Trods FCK-nederlag i Brøndby så var det mestrene fra FC Midtjylland, der listede tilbage op på tronen med en 2-0 udesejr i Randers.

Det var faktisk rundens topopgør, da begge mandskaber kunne gå til tops med tre point.

Reserver slår til og sender FCM videre i pokalen

FC Midtjylland led sæsonens første nederlag i sidste runde med 1-0 hjemme til FCN, men mod Randers fik de understreget, at der kun var tale om en enlig svale.

Sejren var som sådan fuldt fortjent, og det er på trods af, at FCM sluttede med blot ti mand, da Patrick Banggaard blev udvist med 20 minutter igen af opgøret.

FCM manglede desuden profiler som Kristian Bach Bak, Petter Andersson og Kian Hansen som alle var ude af truppen med skader, men sejren understregede endnu engang deres bredde i truppen.

Milliongevinst i sigte for SønderjyskE

Den helt afgørende situation i kampen kom efter 66 minutter, hvor Randers-forsvareren Mads Fenger ville heade tilbage til sin keeper. I stedet havnede bolden hos Jakob Poulsen, der i sekunderne forinden havde taget et langt løb i presspillet og blot luntede tilbage mod midten.

Men pludselig var Jakob Poulsen i stedet helt alene med Randers-keeper Kalle Johnsson, og han spillede den til videre til en fremadstormende Morten Duncan Rasmussen, der let kunne trille bolden ind til 2-0.

Patrick Banggaard, som både blev helt og skurk, havde bragt FCM foran kort forinden efter en dødbold og en gang kluddermor inde i feltet.

Men det var 2-0 sejren, der tydeligt dræbte kampen og Randers-humøret.

Overraskende helt i drabeligt derby

Første halvleg havde også været stærkt domineret af gæsterne, hvor især Randers-målmand Kalle Johnsson leverede en række pragtredninger. I begyndelsen af anden halvleg var Randers’ Alexander Fischer tæt på at score efter et langskudsbrag, men FCM-målmand Mikkel Andersen hev en flot refleks op.

FCM fik den bedst tænkelige optakt til torsdagens Europa League-kamp i Belgien mod Club Brugge ved at komme tilbage på sejrssporet og ikke mindst på den lune førsteplads.

Randers er stadig med i den sjove ende af Superliga-tabellen, men det må bekymre træner Colin Todd lidt, at de har lukket 14 mål ind i de første 10 kampe.