Annonce:
Annonce:

United-legende før braget i Herning: 'Desværre, Midtjylland, det går ikke'

League-brag: Mødet med Manchester United giver FCM en fantastisk mulighed for at teste, hvilket niveau de selv er på - men Europa-eventyret slutter her, siger den tidligere United-stjerne Ole Gunnar Solskjær

Solskjær holder stadig med Manchester United, som han har været med til at vinde Champions League med. Han levner ikke Midtjylland store chancer mod de engelske mastodonter. (Foto: Ole Steen)
Solskjær holder stadig med Manchester United, som han har været med til at vinde Champions League med. Han levner ikke Midtjylland store chancer mod de engelske mastodonter. (Foto: Ole Steen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland

DUBAI (Ekstra Bladet): Ole Gunnar Solskjær ligner sig selv.

Det er, som om angriberen, der på Old Trafford blev døbt The Baby-Faced Assassin - lejemorderen med babyansigtet - ikke er blevet en dag ældre siden velmagtsdagene i Manchester United.

Okay, der er måske kommet et enkelt gråt hår eller to til i årenes løb, men den nu 42-årige nordmand har stadig et ungdommeligt udseende og må være verdens flinkeste lejemorder.

For selv om han er på vej ud til træningsbanen med sit hold Molde, så har han da lige tid til at tale med Ekstra Bladet i foyeren på det mondæne Jebel Ali Golf Resort i Dubai, hvor den norske klub nøjagtig som FC Midtjylland har forberedt sig til Europa League 1/16-finalen.

United-legende om dansk landstræner: I vil blive overraskede

Annonce:

Stadig United-fan
Molde møder de forsvarende vindere Sevilla, mens midtjyderne skal op mod Ole Gunnar Solskjærs tidligere klub Manchester United. I 11 år scorede han mål - i alt 126 styk - for De Røde Djævle og blev siden reserveholdstræner i klubben.

- Så selvfølgelig er jeg stadig Manchester United-fan.

- Så desværre, Midtjylland, det går ikke, griner Solskjær, der var holdkammerat med spillere Peter Schmeichel, Eric Cantona og David Beckham.

Det var dengang. Nutidens Manchester Unitedhold har ikke samme klasse, men er naturligvis storfavoritter mod midtjyderne.

- Når man sammenligner niveauet i Skandinavien med det engelske, spanske og italienske, så er der stor forskel. Normalt skal der vel være 3-4 måls forskel, men fodbold er fodbold.

- Tror du overhovedet, FC Midtjylland har en chance?

- Der er altid en mulighed.

- Akkurat som vi har en lille mulighed mod Sevilla. Det bliver selvfølgelig en hård kamp, og Manchester United er store favoritter.

- Men samtidig er det en fantastisk mulighed og fantastisk kamp for FC Midtjyllands spillere at teste sig selv i. De får muligheden for at se, hvilket niveau de selv er på.

Solskjær har selv optrådt for Manchester United og blev en historisk figur i klubben, da han scorede i Champions League finalens overtid i 1999. (Foto: All Over Press)
Solskjær har selv optrådt for Manchester United og blev en historisk figur i klubben, da han scorede i Champions League finalens overtid i 1999. (Foto: All Over Press)
 

Annonce:

- Hvem ville du helst møde, Sevilla eller Manchester United?

- Vi var seedede, så kunne ikke trække Manchester United, men Sevilla var det sidste hold, vi ville møde.

- Det bliver vanskeligt, og jeres Krohn-Dehli har jo været vældig central for dem på det seneste.

- Hvis FC Midtjylland skal ha' en chance mod Manchester United, hvad skal de så lykkes med?

- De skal først og fremmest helst ikke slippe mål ind i første kamp. Men jeg synes, at United begynder at se bedre ud (interviewet blevet lavet, inden United lørdag tabte i Sunderland, red.).

- Rooney er kommet lidt i form igen, og de Gea er vel en af de tre bedste målmænd i verden. Så det bliver svært, men det er en fantastisk kamp at få for supportere og spillere.

Thorup har United-formation klar i hovedet

- Hvad betyder det, at kampene skal spilles, inden Superligaen overhovedet er gået i gang?

Annonce:

- For både Molde og Midtjylland er det uden for sæsonen, og det bliver en stor udfordring i sig selv.

- Man kan sige, at danske, norske og svenske hold har en fordel (i forhold til de store ligaer, red.) i playoff-runden i august, for der er vi godt i gang med sæsonen.

- Her er det omvendt, siger Ole Gunnar Solskjær.

Hans Molde-mandskab vandt faktisk sin gruppe i Europa League, men skal ligesom FC Midtjylland levere et par præstationer ud over det sædvanlige, hvis miraklet skal indtræffe.

Men mirakler er før sket.

Det ved Solskjær alt om. Han scorede tre minutter inde i overtiden til 2-1 mod Bayern München, da Manchester United på to minutter vendte tragedie til triumf i Champions League-finalen i 1999.

13 kultspillere, de aldrig glemmer i Premier League

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: