Uret tikker: Så lang tid har FC Midtjylland til at finde Glens afløser

Hverken Brian Priske eller Lars Friis har den fornødne P-Licens, men får alligevel lov at styre de danske mestre - men maksimalt i 60 dage

Assistenttræner Brian Priske har overtaget træneransvaret i FC Midtjylland, men må maksimalt have rollen i 60 dage (Foto: Anders Brohus)
Assistenttræner Brian Priske har overtaget træneransvaret i FC Midtjylland, men må maksimalt have rollen i 60 dage (Foto: Anders Brohus)

FC Midtjylland har maksimalt 60 dage til at finde afløseren for Glen Riddersholm.

Assistenttræner Brian Priske og A+træner Lars Friis har midlertidigt overtaget ansvaret hos de danske mestre, men ingen af de to har den fornødne P-licens, som man skal have for at sidde på Superliga-bænken.

Heldigvis for midtjyderne er trænerbænken ikke helt lukket land. Ifølge DBU's regler kan man være cheftræner uden den fornødne P-licens i 60 dage.

'Licensindehaveren skal sikre sig, at den pågældende stilling bliver overtaget af en person, som har de nødvendige kvalifikationer og opfylder kravene i manualen. Denne overtagelse skal ske inden for en periode af 60 dage', lyder teksten i DBU's manual for Superligaen for 2015/2016.

- Det er den periode, som de må sidde, siger Peter Rudbæk, uddannelsesansvarlig i DBU, til Ekstra Bladet.

- Er det muligt at forlænge den frist yderligere?

- Nej, det kan man ikke, fastslår Rudbæk.

Glen Riddersholm har været inde og røre ved nogle hjertestrenge hos FCM-spillerne med sin helt specielle facon. Nu skal klubben ud og finde en ny cheftræner med tre uger til CL-kvalifikationen. (Foto: Claus Bonnerup) FC Midtjylland FCM-anfører blev utroligt sur på Glen

Ifølge FC Midtjyllands bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen, er trænerjagten allerede i gang.

- Ligesom vi løbende overvejer, hvad der skal ske, hvis en spiller bliver solgt, har vi også haft en trænerliste liggende i skuffen, hvis Glen skulle stoppe.

- Den er vi begyndt at kigge på, og vi har også haft et par indledende samtaler med nogen, siger Ankersen.

Og dermed tyder intet på, at de danske mestre kommer i karambolage med 60-dagesreglen.

Problematikken med en manglende P-licens var også fremme i SønderjyskE, da klubben ansatte Michael Hemmingsen i sommeren 2009, selv om han ikke havde P-licens.

Det løste man ved formelt at lade assistenten Ole Schwennesen overtage ansvaret for holdet.

Brian Priske (t.h.) har siden 2011 været assistenttræner i FC Midtjylland. (Foto: Lars Poulsen) FC Midtjylland Priske afviser: Jeg er ikke den rigtige FCM-træner

Også i OB måtte man rokere rundt på pladserne efter fyringen af Lars Olsen i efteråret 2010. Afløseren Uffe Pedersen havde heller ikke P-licens. Det havde den daværende assistent Henrik Clausen til gengæld.

Se Ekstra Bladets interview med Brian Priske fra fredagens pressemøde i FC Midtjylland:

8 kommentarer
Vis kommentarer