Uskarp Bille kostede mod mestrene

Esbjerg havde flere chancer til at tage alle tre point mod FC Midtjylland, men især nyindkøbet Nicki Bille skuffede med sine afslutninger

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland

FC Midtjylland skal glæde sig over, at de i vinter købte Martin Pusic i Esbjerg. For selv om den temperamentsfulde kroat var tildelt en intern karantænedag og ikke spillede her til aften, så skal ulvene glæde sig over, at han ikke spillede for Esbjerg længere.

For havde Martin Pusic fået nogle af de chancer, som Nicki Bille formåede at brænde for Esbjerg, så var FC Midtjylland røget ind i en ordentlig øretæve på Blue Water Arena.

Men Nicki Bille leder stadig efter sin første scoring for Esbjerg – og hans afbrændere endte med at blive kostbare for Esbjerg, da de måtte nøjes med 1-1 i en kamp, hvor vestjyderne viste fremragende moral.

Det har ikke været let for Jess Thorup at sætte sit præg på FC Midtjylland-holdet efter han blev hastet ind i løbet af sommeren. Det tætpakkede kampprogram har medført, at Thorup den seneste måned stort set har spillet med samme opstilling hver kamp, og det mest opsigtsvækkende har faktisk været at opleve, hvordan Superliga-topscorer Martin Pusic er gledet længere og længere ned i angrebshierarkiet.

Kylet ud: FCM straffer Pusic efter Thorup-klammeri

Men hvor Jess Thorup som U21-landstræner hen over sommeren gentagne gange viste, at han har modet til at træffe store beslutninger, så viste han på sin gamle hjemmebane, at det har han også til sinde at gøre i FCM.

Mest dramatisk var det naturligvis, at han valgte at losse Martin Pusic helt ud af truppen efter et ophedet møde lørdag morgen inden træning. Den østrigsk-fødte kroat afleverede under mødet en så voldsom svada mod sin chef, at Thorup valgte at tildele 7,5 mio. kr. indkøbet en intern karantænedag – og Pusic blev ikke en gang tilbudt en plads i spillerbussen mod vestkysten.

Den handlekraft overskyggede fuldstændig, at Jess Thorup med sin opstilling i Esbjerg tog hul på sin egen revolution ved at skrotte ulve-religionen med en midtbanesweeper og blot én angriber. På vestkysten stillede mestrene fra første minut med både Marcos Urena og Paul Onuachu helt i front – og Tim Sparv i en sidestillet rolle med Jakob Poulsen på midtbanen. Det lignede et glimt af fremtiden.

Delaney: Nu skal vi ikke gøre AGF bedre end de er

Og det var et smukt glimt at bevidne- i det mindste de første 20 minutter. Ulvenes kombinationer flød frit. På kanterne boltrede Mikkel Duelund og Rilwan Hassan sig Onuachu var et bæst til at holde fast i boldene og fandt hurtigt ind i et samarbejde med Marcos Ureña.

Det var helt efter manuskriptet, at det netop var de to angribere, der sammen udnyttede en kæmpefejl fra Michael Jakobsen til 1-0 efter bare 13 minutter.

Esbjerg-mandskabet virkede så skrøbeligt i defensiven, at den næste FCM-scoring hang i luften. Men umærkeligt begyndte unge Casper Nielsen sammen med anfører Magnus Lekven på Esbjerg-midtbanen at lukrere på, at vestjyderne var i overtal på midtbanen.

Nordstrand gjorde det igen! Ny saksesparksperle mod FCK

Og den manglende tryghed på midtbanen blev Esbjergs vej ind i kampen, da Robin Söder efter en halv time udnyttede stor passivitet i ulvenes bagkæde. Han fik mulighed for at spadsere helt op på kanten af feltet, hvor han med et tørt venstrebenshug passerede Mikkel Andersen.

Udligningen løsnede op for Esbjerg-spillerne: Især Mohammed Fellah begyndte at få held med sine driblinger, men selv om Nicki Bille overordnet set spillede sin bedste kamp i stribet, så løb han tit forgæves – og forkert.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind