Vanvittig slutspurt: FCM vinder GULD foran Brøndby

Marc Dal Hende blev helten, da ulvene efter en nervøs første halvleg endelig kom på guldkurs – indtil da jublede fansene mest over AaBs kasse i Brøndby…

HERNING (Ekstra Bladet): Der skulle gå næsten en stiv time, hvor en sjettedel af Hernings befolkning vel var på randen af indlæggelse på det nærmest nervesanatorium, før stadion-ulven endelig fik lov at hyle ud over højttaleranlægget – og den mere akustiske jubel fra 10.000 struber endelig kunne gjalde, så de midtjyske drøbler var ved at drible ud af de mange ulvegab.

Det lignede længe en fesen fest, hvor det indtil da største jubelbrøl var det, der kom rumlende oven på nyheden om Kasper Risgårds kasse i Brøndby.

Men Paul Onoachu er dæleme god til at være høj, og da den lange afrikaner forlængede et indkast fra venstre bagover og op og ind i intetheden i Horsens-feltet, dukkede Marc Dal Hende op med dagens mest velkomne højrefod og ekspederede kuglen i kassen til 1-0.

doc708nk0afh4mqkmvfds.jpg 

FCM-pingerne sprang rundt og klappede hinanden på skuldrene, dunkede i ryggen og så i det hele taget umanerligt glade ud, hvilket man sandt for dyden ikke kan bebrejde dem efter en mildest talt nervøs første halvleg mod et bastant og heftigt fightende guldklædt Horsens-mandskab.

Den gule fare ER en reel trussel for alt og alle. Både i Brøndby og i ulveland!

Fire mand tævede inden kampen løs på lige så mange skraldespande med front – og spande – vendt mod den hardcore og sort indhyllede FCM-fantribune bag det ene mål, og lovligt (formoder vi) fyrværkeri i rødt, gult og muligvis et par andre kulører blev hamret af, så MCH Arena lå indhyllede i kvælende røg fra start, mens spillerne fra FCM og Horsens hilste pænt på hinanden inden kampstart.

Derefter var det så som så med fyrværkeriet. I hvert fald det spillemæssige af slagsen. Største jubelbrøl kom rullende netop nede fra det hjørne 10 sekunder før, Michael Tykgaard fløjtede til pause, og det skyldtes helt afgjort ikke noget, der indtraf i Herning.

Tværtimod… Den efterhånden orkanagtige jubel skyldtes Kaspar Risgårds fuldtræffer i Brøndby, hvor der angiveligt blev lige så stille, som der blev jublet i Herning.

- Rød Aalborg er altid godt til en pinsefrokost, mumlede en FCM-ansat med et skævt smil skruet fast på ansigtet, mens han defilerede forbi på vej til kaffe, kransekage og måske en lille skarp på stilk til at modstå den efterhånden kølige aftenluft i det midtjyske.

Det var nerver det hele, som Jørgen Ryg formulerede det engang i en fjern fortid, for der var inden pausen ikke ret meget, der hang sammen for guldfavoritterne fra det midtjyske. De sad oftest i et rasende jerngreb skruet sammen af indædt tændte Horsens-spillere, og i kampens start var hjemmeholdet kun farlige i begyndelsen på kontraer serveret til rapfodede Gustav Wikheim, der oftest kun kunne bremses med frispark eller hærdebred østjysk fysik.

Senere blev enhver dødbold livligt applauderet af de midtjyske fans, og Paul Onoachu kunne med et bedre træf med pandebrasken have bragt en vis lettelse ind blandt medspillere og omkring 11.000 fans blandt de 11.432 tilskuere, da han i det 39. minut fik god plads i feltet på Zsolt Korcsmárs fornemme indlæg. Men Onoachu headede omtrent lige så højt over mål, som Horsens’ Mikkel Qvist kaster imponerende lange indkast.

doc708ni6nab8g6c7vrk57.jpg 

Scoringen skabte naturligt nok en vis løssluppenhed både på lægterne og inde på det veltrimmede græs, og så er det da en ganske morsom pointe, at Marc Dal Hende på sin vis også var involveret, da FCM for tre år siden vandt klubbens første titel på stadion i Slagelse. Dengang var han Vestsjælland-spiller – han har det meget sjovere i aften. Og nat…

Paul Onoachu fik chancen for endegyldigt at dræbe al guld-tvivl, da han et kvarter før tid blev spillet fri i medløb efter et imponerende Gustav Wikheim-raid, men nigerianeren løber ikke ind i mange fartbøder på grønsværen, og Horsens fik afværget. Det tilgiver de ham nok i det midtjyske…

Uldjyderne kan roligt tilføje et G foran ’uld’, og festen vil formentlig næsten ingen ende tage efter et af de mere historiske og vanvittige comebacks i kampen om danske fodbold-guldmedaljer.

VILDE billeder: Matchvinder interviewes - så ankommer DM-pokalen med helikopter:

Her er de seneste ti års DM-vindere:

Gigantisk Barcelona-hyldest da Iniesta sagde farvel

Superliga-klub fyrer cheftræner

Forlod Superligaen for rekordbeløb: Her er Sørloth og kærestens nye luksusliv

Nye afsløringer i skandale-sag: Afhørt til tårer

377 kommentarer
Vis kommentarer