Varmealarm: Brøndby og FCM spiller i rekordhede

Selv Pione Sisto erkender, at det er voldsomt varmt i Nicosia forud for kvalifikationskampen mod Apoel tirsdag aften

Pyyyha, så varmt hedt bliver det for Superliga-spillerne (Reportage: René Schutze/Jonas Ryefelt)

NICOSIA (Ekstra Bladet): Cypern gisper efter vejret. Varmen på Middelhavsøen er lige nu så intens, at det føles som at blive ramt af en hammer.

Avisen Cyprus Mail udkommer således i dag med den sigende forside 'The hottest day of the year' - årets varmeste dag.

42 grader blev noteret i går og øens sundhedsmyndigheder er i status 'orange,' hvilket betyder, at arbejdere, der opholder sig meget ude ikke må arbejde. Det betyder eksempelvis at bygningsarbejdere er sendt hjem.

Så vidt vides har sundhedsmyndighederne ikke dekreteret fodboldspillerne inden døre.

Så det var en varme så intens som en stegepande FC Midtjylland blev sendt ud i, da de trænede på GSP Stadion i aftes - og det er det, der venter Brøndby senere på ugen, når de møder Omonia. Hvis Thomas Frank troede han sad i et varmt sæde, så bliver det helt bogstaveligt, når han først rammer Nicosia.

Og det er netop i Nicosia midt på Cypern, at de højeste temperaturer bliver målt i disse dage.

- Det er godt nok varmt...selv for mig.

Pione Sisto slog en høj latter op, mens svedperlerne allerede efter få minutters opvarmning på GSP Stadion var begyndt at forme sig.

'Det her er ret voldsomt'
Den mørke knægt med rødderne i Sydsudan har alligevel vænnet sig så meget istids-klimaet i Tjørring og omegn, at den føntørrer af varme, der blæser over Cypern i disse dage, er for meget.

Varme af en karakter, så selv sikkerhedsvagterne på stadion ikke kunne undertrykke en drillende latter, da de så de sommerblege danskere indtage græstæppet på det stadion, hvor både FC København og AaB har mødt sin skæbne i Champions League-sammenhæng.

- Jeg har det fint med at spille i varme, men det her er ret voldsomt. Det er ikke lige det, vi er vant til, og det kan jo komme til at påvirke, hvordan kampen bliver spillet, mente Sisto, der ligner en spiller, som stadig kæmper for at nå topformen oven på den lyskeskade, som stort set kostede hele foråret.

Se også: Spydig Jakob Poulsen: Vi laver en omvendt FCK

- Hvis du spørger mig, om jeg er hundrede procent, så er svaret nej ... men jeg er tæt på. Der er nogle småting, der ikke helt er der, hvor de skal være, og det har jeg selv fornemmet i nogle af de kampe her efter sommerpausen, konstaterer Pione Sisto.

Ikke hård ved mig selv
- Det er første gang, at jeg har været langtidsskadet, og jeg har godt hørt, at det tager lang tid at komme tilbage til det niveau, jeg var på tidligere. Derfor er jeg heller ikke for hård ved mig selv, så jeg synes, der er tydelige fremskridt, siger han.

- Jeg skal også vænne mig til, at der både er to og tre mand til at passe mig op. Det er nyt for mig, og det betyder, at tingene bliver sværere for mig selv i Superligaen, siger han.

- Jeg tænker meget over det, og når jeg får så meget opmærksomhed, så giver det jo mine holdkammerater mere plads. Det kan være, at jeg skal spille lidt på det, siger Pione Sisto.

I forhold til første kamp mod Apoel så kan FC Midtjylland glæde sig over klarmelding fra Kristian Bak, ligesom Petter Andersson i aftes blev testet og er mulig deltager i kampen.

FCM tabte første kamp til Apoel

1 af 2 Foto: René Schütze
2 af 2 FCM-spillerne mandag aften på det glohede stadion i Nicosia. (Foto: René Schütze)
11 kommentarer
Vis kommentarer