Ydmyget og midt i FCM-kaos: Her er van der Vaarts muligheder

Den fallerede hollandske stjerne har reelt tre muligheder, når han sammen med FC Midtjylland skal afgøre, hvad der ske med fodboldfremtiden - den nuværende situation er helt uholdbar

Rafael van der Vaarts afslørede overfor Ekstra Bladet, han er i dialog med FC Midtjylland om den kritiske situation, hvor den hollandske verdensstjerne er sendt helt ud i kulden på Heden.

- Der er vel altid nogle samtaler, når tingene går den forkerte vej, som den 34-årige formulerede det i onsdags efter træningen med reserverne i Ikast, mens førsteholdet var på vej mod Cypern og udfordringen mod Apollon Limassol.

Cheftræner Jess Thorup har sendt et klart signal i retning mod hollænderen: Vi kan ikke bruge dig. Din form er bare ikke god nok!

Når Rafael van der Vaart i nærmeste fremtid fortsætter dialogen med FCM-toppen om udsigterne for spilletid, er der reelt tre fremtidsscenarier for den tidligere Ajax-, Real Madrid-, Tottenham-, HSV- og Betis-spiller.

Rafael van der Vaart (forrest) lignede ikke en lykkelig mand, da han onsdag trænede med ungdomsspillere og reserver i Ikast. Foto: Ernst van Norde.
Rafael van der Vaart (forrest) lignede ikke en lykkelig mand, da han onsdag trænede med ungdomsspillere og reserver i Ikast. Foto: Ernst van Norde.
 

1. Han kan blive i FC Midtjylland og hæve lønnen de næste ti måneder

Hollænderen kan tage det roligt. Han kan i princippet sætte sig tilbage i stolen og hæve sin løn frem til kontraktudløb næste sommer. I princippet har han ikke travlt, fordi kæresten, håndboldspilleren Estavana Polman, har kontrakt med Esbjerg frem til næste sommer, hvor hans kontrakt også udløber med FC Midtjylland.

2. Han kan få ophævet kontrakten og gå på barsel

Det er et problem for en spillertrup, når truppens mest løntunge spiller ikke engang er i kamptruppen. Det kan hurtigt give gnidninger med så mange spillere samlet hver dag. Situationen er uholdbar frem til næste sommer, hvis ikke der sker en ændring i forhold til hollænderens sportslige muligheder for at komme på holdet.

Derfor kan han få ophævet aftalen og få udbetalt et beløb upfront. Han koster 'kun' FC Midtjylland 150.000 kr. om måneden. Måske kan parterne forhandle sig frem til et beløb, så alle kan komme videre og Rafael van der Vaart kan gå på barselsorlov de kommende måneder.

Problemet for Rafael van der Vaart kan være, at en ophævelse af kontrakten også kan indikere et karrierestop. De signaler hollænderen hidtil har sendt tyder ikke på, han er parat til at stoppe sin karriere her og nu. Men der er formentlig også en grænse for, hvor meget hollænderen vil lade sig ydmyge med kun at spille reserveholdskampe for FC Midtjylland.

3. Han kan blive solgt til en ny klub

Rafael van der Vaart er 34 år og karrieren synger på absolut sidste vers på topniveau. Det virker slet ikke sandsynligt, at han i den nuværende situation bliver solgt til en anden klub. Situationen vil være en anden næste sommer, hvor han er transferfri og kæresten har kontraktudløb i Esbjerg. Så kan parret rejse hjem til Holland eller til et andet land og starte en helt ny tilværelse. Men det forekommer tvivlsomt, hvor lang tid hollænderen har tilbage på topniveau. Så skal han stille sig tilfreds med at spille på et lavere niveau. Men som sagt: Det virker ikke sandsynligt, at der sker noget på den front før næste sommer.

Afsløring: Superligaens lønkonge skal ekspederes ud

Efter van der Vaart-ydmygelse: Vanvid - det må stoppe!

Droppet i Europa: Ydmyget van der Vaart træner med talenterne