AGFs møgstime fortsætter

Selvom FC Nordsjælland måtte undvære både klubbens og ligaens topscorer, Bruninho, havde de ingen problemer med at få tre point med fra kampen mod AGF

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

FARUM (Ekstra Bladet): FC Nordsjællands trup er tidligere blevet kaldet for både smal og uprøvet. Søndag aften fik kritikerne svar på tiltale, da Nordsjællænderne tog imod AGF på Farum Park.

Med Bruninho ude af startopstillingen på grund af en karantæne, måtte FCN klare sig uden sin målscorer. Han har indtil videre stået for 7 af Nordsjællands mål. Hans fravær var dog nærmest usynligt.

Allerede fra første fløjt dominerede FC Nordsjælland kampen over et AGF-mandskab, der aldrig rigtig kom ind i kampen. Og med to mål til sjællænderne indenfor de første 18 minutter, blev det en lang kamp for de chokerede gæster.

Martin Vingaard om Bruninho: Han er en glad dreng

Nemt for FCN?
Begge hold havde brug for tre point, for at spille sig væk fra bunden af tabellen, men for oprykkerne blev en sejr aldrig rigtig en mulighed.

Med utroligt mange fejlafleveringer og boldtab, gjorde de det farligt for sig selv, og når angrebet samtidig er nærmest usynligt i hele første halvleg, var der ikke mange chancer til århusianerne.

Således var Danny Olsens boldtab i 18. minut grunden til FC Nordsjællands andet mål, som blev scoret af Marcus Ingvartsen.

Det er derfor ikke svært at forestille sig, at tonerne er gået meget højt i gæsternes omklædningsrum i pausen. Ikke desto mindre havde det vækket AGF-spillerne en smule.

Bruninho knækkede mestrene

Krise i AGF
I anden halvleg viste de mere vilje, og fik også spillet sig til flere store chancer. Et utroligt velspillende FC Nordsjælland-hold fik dog lukket ned for de fleste muligheder, og derfor kunne de også gå fra kampen med en sejr på 2-0 og tre point på kontoen.

Ólafur Kristjánsson fik dermed bevist, at han råder over en utroligt bred bænk, og at hans hold kollektivt stepper op, når de store profiler mangler.

Hos AGF er situationen noget mere presset. I de seneste fem Superliga-kampe har holdet kun vundet en kamp - og den blev endda vundet på skrivebordet mod Hobro. Derfor bliver turen hjem til Århus nok meget stille for spillerne, der har fået en del at tænke over efter dagens kamp.

Bliver AGF snydt for straffe her? Per Frimann er i hvert fald ikke i tvivl