Annonce:
Annonce:

Ajax følger dansk talent: 'Helt åbenlyst'

Ajax har gennem længere tid fulgt Mathias Jensen, der dog ikke skal nogen steder allerede i dette transfervindue

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Nordsjælland

Først blev Marcus Ingvarsten solgt for 38 mio. kr., siden røg Stanislav Lobotka for nogenlunde samme beløb og endelig fik Andreas Maxsø løbepas for et beløb i omegnen af tre mio. kr.

Næste mand på affyringsrampen hos talentfabrikken fra FC Nordsjælland i Farum er med stor sandsynlighed holdets 21-årige kaptajn, Mathias Jensen.

Vil ikke tale om Mathias
Men det er helst en spiller Kasper Hjulmand ikke vil profilere alt for meget.

- Vi skal ikke begynde at snakke for meget om Jensen (Mathias). Han er vanvittigt god og skal ingen steder.

- Han spiller på sit eget niveau i den her kamp og i mange kampe, siger Kasper Hjulmand, der tøver en anelse, da han får spørgsmålet: Hvor længe kan I så holde på ham i Farum?

- Det er et rigtig godt spørgsmål, siger han uden at signalere om FCN evner at holde ham helt til næste sommer.

Annonce:

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har den hollandske storklub Ajax fulgt Mathias Jensen gennem længere tid. Men der bliver med stor sikkerhed ingen handel allerede denne sommer.

- Der skal ikke flere spillere ud i det her transfervindue, siger Kasper Hjulmand med fasthed i stemmen.

For sportsdirektør Carsten V. Jensen er det ikke overraskende, at Ajax følger meget med i, hvad det er der foregår i FC Nordsjælland.

- Det er naturligt, at Ajax er til stede, når vi spiller kampe. Vores stil og måde at gøre tingene på minder meget om deres, siger Carsten V. Jensen og uddyber:

- Det er helt åbenlyst, hvis Ajax holder øje med Mathias Jensen. Han er en meget dygtig spiller, og netop han har potentiale til at nå Ajax-niveau, pointerer FCN-sportsdirektøren.

Hovedpersonen tager det roligt, fordi han trods alt ’kun’ har spillet fast i Superligaen et halvt år.

Annonce:

- Jeg har ingen anelse om, jeg er den næste der skal sælges. Det skal Kasper Hjulmand og Carsten V. Jensen svare på. Jeg har kun spillet et halvt år og forventer ikke der sker noget nu, siger Mathias Jensen, der kom til klubben som 14-årig fra Kalundborg.

Siden har han ikke set sig tilbage. Han startede på U17, voksede med opgaven på U19 og er nu på kort tid en markant profil i Superligaen.

Ajax i mini-udgave
Den måde FC Nordsjælland gør tingene på, minder meget om det der foregår i Ajax. Et stærkt, velorganiseret akademi, hvor talenterne bobler frem og får spilletid, når de ikke er gamle nok, men når det er gode nok.

- Jeg er meget inspireret af både Ajax og Barcelona. Da Barcelona vinder Champions League med otte spillere fra La Masia (klubbens talentakademi). Det giver ekstra meget identitet, når det er klubbens egenproducerede spillere, der er med til at vinde noget. Barcelona er desværre ved at ryge ud af den måde at gøre tingene på.

Annonce:

- For mig er det en fornøjelse at være i en klub, der vil arbejder i en klub, hvor vi udvikler mennesker, får gjort dem dygtigere. Mange steder hylder man en dyrt indkøbt profil. Her vil vi gerne hylde vores egne spillere.

- I Skandinavien har der aldrig været et rendyrket projekt som vores. Vi er den første klub, der satser 100 procent med et talentudviklings setup i Sandinavien, påpeger Kasper Hjulmand, der ligner nu nyder udsigten fra toppen af Superligaen.

Drama til det sidste: Se Superliga-topscorer blive helt og skurk

Skubbet ud i Superliga-kulden: Nu skifter dansk talent til Holland

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: