CL-millioner skal komme konkursbo til gode

Konkursboet skal have glæde af de mange millioner, Allan K. Pedersen har tjent på Champions League-deltagelsen, mener advokat

FCN-ejer Allan K. Pedersen ved retten i København. (Foto: Mogens Flindt)
FCN-ejer Allan K. Pedersen ved retten i København. (Foto: Mogens Flindt)

ØSTRE LANDSRET (ekstrabladet.dk): AKP Holding var mere værd end 500.000 kroner.

Det er anklager Michael Vilhelm Nielsens påstånd i den verserende retssag mod FC Nordsjællands ejer, Allan K. Pedersen, AKP.

Onsdag formiddag procederede Nielsen i Østre Landsret, hvor han som repræsentant for konkursboet AKP Holding gjorde krav på flere af de millioner, AKP har tjent på især FC Nordsjællands Champions League-deltagelse i efteråret 2012.

Læs også:

Se også: FCN-ejer hæver to mio. i løn

Michael Vilhelm Nielsen har forsøgt at påvise, at selskabet, der bestod af fodboldklubben, Langelandsfestivalen og et hotel og konferencecenter, der tilsammen blev solgt fra til det nyoprettede holdingselskab KAP Holding A/S, var mere værd end de 500.000 kroner, som Allan K. Pedersen betalte sig selv, inden selskabet gik konkurs.

Derfor bør aktierne leveres tilbage til konkursboet.

- Konkursboet skal udbyde aktierne i frit salg. Det betyder så, at eksempelvis Per Bjerregaard (tidligere formand i Brøndby IF, red.) kan købe aktierne. FCN har været begunstiget af en konjunkturstigning på grund af deltagelsen i Champions League-gruppespillet i efteråret. Den stigning, mener jeg, skal komme konkursboet til gode, sagde Nielsen i landsretten onsdag.

Læs også:

Se også: Kreditorer undsiger FCN-boss

- Vi mener handlen skal gå tilbage. Så betaler vi de 500.000 kroner til Allan K. Pedersen, som han har betalt for at købe selskaberne, sagde Michael Vilhelm Nielsen.

Anklageren mener, at AKP har givet gaver til sig selv. At han har trukket alt fra for at signalere, at FCN ikke havde nogen værdi, da han lavede handlen med sig selv. Og det holder slet ikke, siger Michael Vilhelm Nielsen.

FCN-ejeren lavede blandt andet såkaldte støtteerklæringer for 3,6 millioner kroner, der skulle dække tabet i Langelandsfestivalen. Men ikke en eneste kreditor har kendt til dette, hvorfor erklæringerne ikke kan have nogen værdi.

Læs også:

Se også: Wieghorst kostede 10 mio. kr.

Ifølge Allan K. Pedersen var selskabet minus 679.000 kroner værd. Alligevel betalte han en halv million kroner for det i oktober 2008.

- Når der er tale om gaver, så kan man omstøde handlen og kræve aktierne leveret tilbage, sagde Nielsen.

Allan K. Pedersen har påstået at give 17 mio. kroner for det. Men han påtog sig forpligtelser for 17 mio. kroner. Det er anklagerens opfattelse.

Nu har forsvaret så eftermiddagen til at procedere og forsøge at få klubejeren frifundet. Der ventes domsafsigelse i løbet af fire-seks uger.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere