Kreditorer undsiger FCN-boss

Bankvidner: Vi var ikke klar over, at FCN-klubejeren i oktober 2008 handlede med sig selv - fik først besked en måned senere

Allan K. Pedersen har ikke kreditorernes opbakning. (Foto: Lars Poulsen)
Allan K. Pedersen har ikke kreditorernes opbakning. (Foto: Lars Poulsen)

Hvis man vælger at tro på tre indkaldte bankvidner, så handlede Allan K. Pedersen fuldstændig på egen hånd uden at orientere sine væsentlige kreditorer, da han 3. oktober 2008 handlede med sig selv.

For hverken Nykredit (havde netop købt Forstædernes Bank) eller FIH Bank blev direkte orienteret om, hvad der var i gærde på dagen, hvor AKP valgte at handle med sig selv.

Han solgte FC Nordsjælland Holding (FCN, Langelandsfestivalen og Farum Sport & Konferencecenter) ud af sit holdingselskab og placerede det i et nyt selskab, KAP Holding.

Se også: Så meget skal FCN købe spillere for

– Jeg blev bekendt med, at Allan K. havde lavet handlen 24. november 2008. Vi stillede mange spørgsmål til handlen. Vi ønskede dokumentation og rykkede flere gange for svar både pr. mail og telefon. Men jeg følte, at vi blev holdt hen, siger Finn Kent Meyer fra Nykredit i retten.

Utryg ved udviklingen
Han uddyber:

– Vi følte os ikke trygge ved udviklingen og kæmpede for at få et overblik. Det fik vi 16. januar 2009, da vi endelig modtog materialet. Men da var det for sent. Den dag havde vi opsagt alle aftalerne med Allan K., forklarer Finn Kent Meyer for retten.

Stig Petersen fra FIH Bank har stillet et investeringsbehov på 75 millioner kroner til rådighed for AKP. Et trækningsbeløb, han aldrig fuldt udnyttede.

Se også: FCN-ejer: Jeg har en god sag

– Allerede i oktober 2008 er vi utrygge ved udviklingen, fordi der er tabt 15 mio. kr. i AKP Holding. Vi ønskede et møde og et overblik over den økonomiske situation i selskabet, men får først et møde 22. oktober.

– Vi kan ikke få de oplysninger vi beder om og ønsker derfor sikkerhed for vores penge. Det finder vi i december ud af ikke kan lade sig gøre, fordi Jyske Bank har sat sig på alle aktiverne, forklarer Stig Petersen, der meget sent i forløbet bliver bekendt med, at AKP har handlet med sig selv.

Normal praksis
Finn Kagstrup, afdelingsdirektør hos Nykredit, var i 2008 ansat i Forstædernes Bank, Greve, hvor AKP havde sin primære bankforbindelse.

– Vi hører første gang om handlen på et møde 13. november 2008. Det er normal praksis, at man orienterer os, hvis man laver sådan en handel, siger Finn Kagstrup.

Allan K. Pedersen har under sin afhøring forklaret, at bankerne stærkt havde opfordret ham til at splitte underholdningsdelen op fra sit holdingselskab.

Se også: 'Ingen stod i kø for at købe FCN'

– Jeg fik opfordringen fra direktionen i den daværende Forstædernes Bank eller fra andre topfolk i de banker, jeg benyttede. Topledelsen i Forstædernes Bank er gået på pension og de andre er heller ikke i bankverden længere, bemærker Allan K. Pedersen.

Til trods for den forklaring havde hans advokat ikke fundet anledning til at indkalde nogle af de vidner, der kunne støtte Allan K’s forklaring.

Nykredit stod af
Til gengæld kunne AKP’s forsvarer, Erik Malberg, ikke forstå, hvorfor hans klient skulle orientere sin bank, hvis han handlede med sig selv i et selskab, hvor driften var positiv og der tilmed var en fornuftig egenkapital.

– Hvorfor skal du godkende et frasalg, spurgte han Finn Kagstrup, når der er penge i selskaberne.

– Det er helt naturligt at spørge en af sine kreditorer, når man laver den slags handler, understreger Finn Kagstrup.

16. januar 2009 modtog AKP 29 opsigelser på sine bank-forbindelser fra Nykredit. I begyndelsen af februar gik AKP Holding konkurs.

Se også: Wieghorst kostede 10 mio. kr.

Nykredit ville ikke være med længere, fordi der ikke kom det materiale, man havde efterspurgt i flere måneder.

– I dag synes jeg det er ærgerligt, at Nykredit gik i panik. Hvis de havde haft lidt mere tålmodighed, havde vi haft et veldrevet selskab. For det viste sig, at der kom mange penge ind, forklarer Allan K. Pedersen og er kun irriteret over én ting:

– Jeg kan godt nu ærgre mig over, at jeg ventede så længe med at lave den handel. For jeg blev opfordret til det længe fra mine banker, påstår han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere