'Ingen stod i kø for at købe FCN'

FC Nordsjælland var ikke en attraktiv vare i 2008, forklarede FCN-ejeren i retten i dag

Allan K. Pedersen er under pres (Foto: Lars Poulsen)
Allan K. Pedersen er under pres (Foto: Lars Poulsen)

ØSTRE LANDSRET (ekstrabladet.dk): Var prisen i orden, da Allan K. Pedersen 3. oktober 2008 handlede med sig selv og købte FC Nordsjælland Holding med alt, hvad der fulgte med af fodboldklub, festival, konferencecenter og hotel, ud af sit eget holdingselskab, AKP Holding? Det er det store spørgsmål, som behandles i Østre Landsret i disse dage.

I går fremlagde sportsøkonom Jesper Jørgensen et estimeret bud på FC Nordsjællands pris tilbage i 2008. Det blev anslået til at lægge omkring de ti millioner kroner. Et væsentligt lavere beløb, end det Allan K. Pedersen har hævdet, han betalte for klubben. Nemlig i omegnen af 18 millioner kroner.

Ved dagens retsmøde blev FCN-ejeren spurgt af sin egen advokat om den rigtige pris på klubben.

- Det er jo ikke noget, man kan slå op i en bog, hvad prisen er på de selskaber. Men jeg kan bare sige, at der i 2008 var voldsom uro, og ingen stod i kø for at investere i FC Nordsjælland på det tidspunkt, forklarede FCN-ejeren i dag.

Se også:

Se også: Holmstrøm hjalp FCN-ejer i retten

Advokat Michael Vilhelm Nielsen, der repræsenterer konkursboet mod Allan K. Pedersen, forsøger at påvise, at selskabet er mere værd, end det AKP købte det for, og han fremlagde sit eget regnestykke til, hvad FCN er værd i dag, og Bent Nikolajsen, AKPs egen revisor, har efter FC Nordsjællands CL-deltagelse regnet værdien ud af egenkapitalen til at være 161,5 millioner kroner.

Det helt afgørende i hele sagen er dog, hvad retten lægger til grund for prisen. Om den ser på prisen, da den blev handlet, eller om man også kigger på udviklingen af klubben fremadrettet.

AKP var igennem en times lang afhøring af sin egen advokat. Efter frokost er det anklager Michael Vilhelm Nielsen, der skal afhøre Allan K Pedersen.

ekstrabladet.dk følger sagen løbende...

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere