Superliga-anførere: Nej til kunstgræs

Spillerforeningen går til kamp mod kunstgræs i Superligaen

FCN får en urimelig fordel, mener blandt andre Kristian Bak Nielsen. (Foto: Thomas Lekfeldt)
FCN får en urimelig fordel, mener blandt andre Kristian Bak Nielsen. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Det blev FC Nordsjælland, der blev de første til at droppe græsset.

Superliga-toerne har meddelt, at de i fremtiden vil spille deres kampe på kunstgræs, men det er ikke en løsning, der vækker begejstring hos konkurrenterne.

Således går flere af superliga-anførerne nu ud i samlet front via Spillerforeningen for at protestere mod tiltaget.

Superligaen Superligaspillerne siger nej til kunstgræs

- Fodbold skal spilles på græs. I Elfsborg tabte vi ikke mange hjemmekampe, fordi det gav os en fordel, at vi var vant til underlaget. Bolden hopper og studser på en helt anden måde. Jeg synes, man piller ved fodboldens sjæl, hvis man skal til at spille på kunstgræs. I de seneste år er kunstgræs blevet bedre og bedre, og hvis man ikke kan sørge for en god græsbane, er kunstgræs et godt alternativ. Jeg vil dog hellere, at klubberne investerer i græsfrø i stedet for i kunstigt græs, siger Johan Wiland, der har fem års erfaring med kunstgræs fra Elfsborg. .

AaB-anfører Thomas Augustinussen kender også underlaget fra tiden i Red Bull Salzburg. Og han er heller ikke imponeret.

Kunstgræs kræver andre typer spillere (Foto: Claus Bonnerup) AaB AaB-boss: Kunstgræs vil ændre vores trup

- Det var noget, jeg skulle vænne mig til. Men det var helt klart en fordel for os. Vi kunne ikke tabe hjemme, og vi vandt da også mesterskabet det første år. Året efter lavede klubben hjemmebanen om til en rigtig græsbane, fordi man gerne ville tiltrække landskampe. Det år vandt vi ikke mesterskabet, selv om vi havde et meget bedre hold. Jeg synes, det siger det hele. Spillet bliver anderledes, man kan godt sige, at det minder lidt for meget om indendørs fodbold. Hvis der kommer mange kunstgræsbaner i Danmark, tror jeg også, at klubberne er nødt til at overveje, hvilke type spillere, de skal rekruttere, understreger Thomas Augustinussen.

I Herning tilslutter FCM-kaptajnen Kristian Bak Nielsen kritikken. Han kender plasticgræsset fra Holland, og påpeger, at klubber med kunstgræs på hjemmebanen får en urimelig fordel.

Kunstgræs er ønsket (Foto: Johnny Frederiksen) HB Køge HB Køge også lun på kunstgræs

- Heracles er normalt et bundhold, men på hjemmebanen fik de så mange points, at de endte ok i tabellen. Jeg er bange for, at flere klubber vil indføre kunstgræs herhjemme, hvis først FC Nordsjælland får succes med det. Jeg synes, det er konkurrenceforvridende, hvis kun en klub får det. Enten skal alle, eller ingen have det. Jeg håber bare ikke, at det bliver i min tid. Jeg foretrækker duften af græs, og jeg tror også, at risikoen for skader stiger, hvis man den ene uge skal spille på kunstgræs og næste uge på almindeligt græs, siger Kristian Bak Nielsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer