FC Nordsjælland: Vi skal i Europa

Foråret i Superligaen skal sikre FC Nordsjælland Europa Cup-pladser. Man tør ikke drømme om guldet

Målsætningen for succesholdet FC Nordsjælland er ganske klar: Champions League eller Europa League. (Foto: Jens Dresling)
Målsætningen for succesholdet FC Nordsjælland er ganske klar: Champions League eller Europa League. (Foto: Jens Dresling)

De drømmer om guld, selvfølgelig gør det det, men realismen fylder mere end drømmen hos Superligaens nummer 2, FC Nordsjælland.

Derfor er det da også en noget konservativ målsætning, som trup, trænere og ledelse er nået til enighed om på klubbens træningslejr på La Manga.

– Vi har set skrækeksempler på klubber, der har meldt voldsomt ud efter en enkelt god halvsæson og så floppet. Det vil vi gerne undgå. Vi er gået efter noget realistisk, som alle har det godt med.

Se også: Olsen: Nye målmænd i spil til EM

– Vores målsætning er europæisk fodbold –og så må vi se, hvilken form for europæisk fodbold det forhåbentlig bliver. Det fantastiske for os er, at der er to turneringer (Champions League og Europa League, red.) i spil, siger sportsdirektør Jan Laursen til Ekstra Bladet.

Alt fra 1 til 8
Målsætningen om europæisk fodbold kan oversættes til en plads i top 4.

Se også: Er Søren Larsen pengene værd?

Før sæsonen hed målet for nordsjællænderne top 6, men med 35 point i efteråret –kun fire færre end FCK –er det passende med en justering. Også selv om den ikke er så stor...

– Det ville være meget nemmere at gå ud og sige, at vi ville være mester. Det vil vi da også gerne, men vi har en ung trup og faktum er, at det er så tæt, at vi kan blive alt fra nummer 1 til 8.

– Det ligger i klubbens dna, at vi vil forbedre os, og det har vi gjort fire sæsoner i træk, samtidig med at vi har vundet et par pokaler. Vi er ambitiøse, men med den rigtige form for ydmyghed, siger Jan Laursen.

Skelsættende sæson
Klubbens bedste placering var en 3. plads i 2003 (under navnet Farum), og nordsjællænderne er ifølge sportschefen derfor endnu ikke komfortable med at være tophold.

– På papiret er vi det, ja. Men det er små marginaler, og får vi en dårlig start, er vi hurtigt indhentet. For os bliver det noget nyt at blive den jagtede, og vi har meget at bevise over for os selv.

Se også: Fire klubber slipper for 'mandagskampe'

– Det kan blive en skelsættende sæson, siger sportsdirektør Laursen, der ikke afviser at opjustere målsætningen senere på sæsonen:

– Hvis vi kan holde os helt fremme, så kan det godt være, at vi ser anderledes på tingene inden de sidste fem kampe. Men ord er i sig selv ikke noget værd –det er handlinger, der er afgørende.

– Som Kasper Hjulmand (træner, red.) siger: 'Vi går efter guldet hver dag i den måde, vi arbejder på, og så må vi se, hvor langt det rækker'.

0 kommentarer
Vis kommentarer