FCN-træner vil glemme nedrykningsfaren

Morten Wieghorst forsøger at skubbe nedrykningsstregen ud af bevidstheden efter nederlag til FC København

Med søndagens 1-3-nederlag til FC København ligger nedrykningsstregen fortsat og lurer på Morten Wieghorsts FC Nordsjælland-mandskab.

Nu har holdet fra Farum kun to point ned til Esbjerg på den kedelige side af den berygtede streg. Alligevel har FC Nordsjællands træner travlt med at fokusere på det positive.

- Vi kan ikke gå ud og spille på frygten. Vi skal bare ud og præstere hver gang, og det kan man ikke, hvis man hele tiden kigger på nedrykningsstregen og bekymrer sig, siger Morten Wieghorst.

I den intense bundstrid venter der nordsjællænderne en svær opgave, når de i næste runde møder sølvfavoritterne OB på udebane.

Det er den kamp, man nu forsøger at samle opmærksomheden på i FCN-lejren frem for at prøve at regne sig frem til hvor mange point, der skal til for at overleve i landets bedste række.

- Jeg ved ikke, hvor mange point, vi skal have. Vi skal have nok. Men jeg vil ikke gå og bruge fokus på at gætte på, hvor mange der skal til, siger Wieghorst.

Samme holdning møder man i spillertruppen.

- Det nytter ikke at gå og kigge i tabellen før hver kamp, og så skiftevis være glad eller nervøs afhængig af, hvordan den ser ud. Vi bliver nødt til at holde fokus på vores eget spil, siger Andreas Laudrup, der lagde op til nordsjællændernes føringsmål i nederlaget til mesterholdet.

Også Laudrups træner koncentrerer sig hellere om spillet end resultatet.

- Vi har stor ære af kampen. Vi er oppe mod mestrene, men jeg synes, at vi præsterer en god kamp med et ungt mandskab. Det fleste af mine spillere i dag er under 23 år, påpeger Morten Wieghorst.