Joshua John imponeret af FCN

Han blev liga-topscorer på sammenlagt én halvleg, og lige nu er den 23-årige hollænder talk of the town. Men selv er han mest imponeret over FC Nordsjælland

Lutter smil i Farum: FCN's Joshua John scorede fire mål i første halvleg og tiljubles her af Patrick Mtiliga. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Lutter smil i Farum: FCN's Joshua John scorede fire mål i første halvleg og tiljubles her af Patrick Mtiliga. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

11. aug 17:00 FC Nordsjælland - Silkeborg IF

SuperligaenStadion: Right to Dream Park, Danmark Dommer: Peter Rasmussen
FC Nordsjælland
6
1
Slut
Silkeborg IF

FARUM (ekstrabladet.dk): De kniber sig selv i armene, så de stålgrå jakkesæt er hårdt truet på pressefolderne i Farum. Mestrene sagde farvel til Tobias Mikkelsen, og hvad fik de så i stedet?

Et vaskeægte målmonstrum i skikkelse af den klejne, mynde-agtige Joshua John, der blot skulle bruge sammenlagt én halvleg på at gøre sig til suveræn topscorer i Superligaen.

Læs også:

Se også: Joshua John og FCN slagtede Silkeborg

Én kasse i Aalborg på otte minutter plus to af dem fra dommerens skuffe. Og da der var spillet 35 minutter og 58 sekunder i Farum i aften, havde den 23-årige hollænder banket yderligere fire ind på kontoen i det, der endte som en en 6-1-sejr til FC Nordsjælland mod Silkeborg.

Imponerende!

- Det er helt outstanding. Han giver os fart, og så er han utroligt kvik til at fange vores måde at spille fodbold på, som ikke helt ligner den hollandske skole, han kommer fra. Dernede skal kanterne helst have kridt på støvlerne, mens vi hellere vil ha’, de kommer ind og blander sig inde foran, og det har Joshua John været utroligt hurtig til at fange, lyder lovordene fra træner Kasper Hjulmand.

Læs også:

Se også: Scoop: FCN-angriber går målamok

- Men vi ved jo også, at når en spiller har været i Ajax-skolen fra det 10. til det 15. år, så er man godt opdraget og kvik, siger han og peger op mod kød-computerens øverste etage.

- På otte minutter i Aalborg scorede han og kreerede yderligere en chance, som kunne have gjort ham til matchvinder. Og i dag fire kasser … Det kan man selvfølgelig slet ikke regne med, når man lejer en spiller af hans kaliber i Twente, men vi er selvfølgelig rigtigt begejstrede.

- Kan du undre dig over, Twente ikke selv kunne bruge ham?

- Ja! Men det er jeg selvfølgelig glad for, de ikke kunne, siger en smilende Kasper Hjulmand.

Hovedpersonen selv:

- Jeg har været vant til at spille en klassisk wing og producere indlæg efter indlæg, og selvfølgelig er det sjovere at få lov til at blande sig og score mål - og jeg vil gerne score endnu flere, siger ligatopscoreren, der spottede FCN - og blev spottet af klubben - i en testkamp i sommer.

- Fra jeg fik tilbuddet, gik der to dage - så stod jeg i Farum. Jeg var imponeret over det spil, de viste dernede, og i dag vil jeg også sige, at mine mål er et produkt af, at jeg spiller på et fantastisk hold. Jeg har som ambition at blive en bedre spiller, og det kan jeg blive her, siger Joshua John.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Frantsen ser frem til at klø på
Bo Henriksen om Rune Frantsen: Bedste back i 1. division
Officielt: Horsens henter Rune Frantsen i Vendsyssel
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen