Spænd hjelmen Karl

Den danske Cech: Beskyttelseshjelm skal forhindre FCN’s Morten Karlsen i at blive ramt af flere hjernerystelser

Morten Karlsens problemer med hovedet opstod efter mødet med Brøndbys Martin Spelmann for halvandet år siden. (Foto: Jan Unger)
Morten Karlsens problemer med hovedet opstod efter mødet med Brøndbys Martin Spelmann for halvandet år siden. (Foto: Jan Unger)
Superligaens største kriger er nu med hjelm.

Indkøbt i en engelsk internetbutik med speciale i rugbyudstyr, forfinet af en bandagist i Århus og nu klar til at beskytte Morten Karlsens skrøbelige hoved i Farum.

Det seneste halvandet år har FC Nordsjælland-spilleren haft to alvorlige hjernerystelser, der har betydet lange pauser, hovedpine og konstant kvalme.

'Var ikke det værd'
I sidste sæsons sidste kamp mod FC Midtjylland blev Karlsens 29-årige hoved igen udsat for hård behandling og efter et par ugers ubehag, havde midtbanefighteren fået nok.

- Jeg sagde til mig selv, at nu gad jeg sgu ikke ha’ alle de problemer mere. Det var ikke det værd, siger Morten Karlsen, der med Chelsea-målmand Petr Cech som forbillede gik på jagt efter beskyttelse. Med lidt hjælp fra Dansk Rugby Union fandt han svaret i England, og i den kommende halvsæson kæmper krigeren med hjelm.

- Det er ekstra beskyttelse, og den virker. I starten var den irriterende at spille med, men nu har jeg vænnet mig til det. Det er ikke et handikap, jeg ser bare lidt anderledes ud.

Det har holdkammeraterne i det nordsjællandske også bemærket.

Tager drillerier med et smil
Omklædningsrummets vittige sjæle har kastet sig over Karlsen, der har måtte høre for sin alternative hovedbeklædning.

- ’Spænd hjelmen, Karl’, har jeg da hørt nogle gange, og de mener også, at jeg ligner en retarderet. Men jeg tager det med et smil.

- Jeg er godt klar over, at det ikke er min storhedstid i øjeblikket, så jeg holder lidt lav profil.

- Har du tænkt på, om nogle af dine modstanderen kunne finde på at udnytte dit skrøbelige hoved?


- Ja, jeg har tænkt tanken. Jeg håber ikke, at nogen kunne finde på det, men det kunne måske ske. Hvis man er tilpas langt oppe at køre, og det, man siger til hinanden, er tilpas latterligt, så kan man ikke udelukke det.

- Men hvis det sker, og jeg ved, at det har været bevidst, så skal jeg nok komme igen og træne mig op til at kunne spille en enkelt kamp mere, griner Morten Karlsen, der i torsdagens UEFA Cup-kamp i Tallinn spillede med sin letvægterhjelm, der også er blevet godkendt af DBU.

Så nu kan Morten Karlsen roligt spænde hjelmen og på vanlig kaste sig i krig på Superligaens arenaer.
1 af 2 Sådan har Morten Karlsen set ud indtil hjelmen kom i spil. (Polfoto)
2 af 2 Morten Karlsens problemer med hovedet opstod efter mødet med Brøndbys Martin Spelmann for halvandet år siden. (Foto: Jan Unger)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen