Efter abe-kommentar: Målmand kaldt til samtale

Spillerforeningens 'Giv racismen det røde kort' i dialog med FCN-keeperen oven på abe-gate i Farum

Martin Hansen skal forklare sig over for Spillerforeningen, der tager skarpt afstand fra racisme. (Foto: Lars Poulsen)
Martin Hansen skal forklare sig over for Spillerforeningen, der tager skarpt afstand fra racisme. (Foto: Lars Poulsen)

FC Nordsjællands ’Abe-gate’ koster nu også Martin Hansen en kammeratlig samtale med sin egen fagforening.

- Der bliver sagt masser af ting, når adrenalinen pumper, og det hele koger. Men der er en streg i sandet, og i dette tilfælde er vi langt over grænsen for, hvad man kan tillade sig at sige til et andet menneske. Hvis man kalder en anden person for abe, er den grænse klart overskredet, siger Simon Christensen fra Spillerforeningen.

- Vi har slået en streg over episoden, siger FCN-boss Allan K. Pedersen. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Tør øjnene, FCN!FC Nordsjællands træner Mathias Zangenberg (Foto: Lars Poulsen)
FC Nordsjællands træner Mathias Zangenberg (Foto: Lars Poulsen)


Han er projektleder for ’Giv racismen det røde kort’, der forrige år ironisk nok hædrede netop FC Nordsjælland for klubbens indsats mod racisme.

Nu vil Spillerforeningen have en samtale med målmanden Martin Hansen, der i en rødglødende stund fyrede denne bredside af mod FCN’s fysiske træner Mathias Zangenberg: ’Jeg har cyklet, din abe!’ og på næste spørgsmål fremturede: ’Hold nu kæft, din abe!’

Martin Hansens fremtid i FC Nordsjælland er uvis. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil 'Hold nu kæft, din abe!'

- Vi er i dialog med spilleren for at finde ud af, hvad der er sagt, ment og gjort. Vi taler om en sport, hvor trykket kan være højt, men vi må også understrege, at det bare ikke er i orden at opføre sig racistisk. Det er vigtigt, at alle tager afstand fra den slags, og generelt tager vi afstand fra racisme i Spillerforeningen, siger Simon Christensen.

Læs mere i den trykte udgave af Ekstra Bladet i dag.

0 kommentarer
Vis kommentarer