TV: Her rammes FCN af historisk nederlag

Sidste sæsons sølvvindere fra FCN spiller og spiller uden at få særlig meget ud af anstrengelserne - Esbjerg viste effektivitet

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

FARUM (Ekstra Bladet): Når der kommer besøg fra den anden side af Storebælt, taber Kasper Hjulmands tropper aldrig i Farum Park.

Sådan har det været i de seneste 33 kampe (24 sejre og ni uafgjorte). Men FCN's 0-1-nederlag til Esbjerg mandag aften i Farum Park blev på den måde historisk.

Esbjerg leverede langt fra en sprudlende indsats. Vestjyderne fightede og leverede en solid arbejdsindsats, hvor specielt bagkæden med styrmand Kian Hansen var velfungerende.

FC Nordsjælland havde bolden mest. De spiller og spiller den rundt til hinanden uden at skabe særlig mange farlige muligheder foran Martin Dubravkas mål. De spiller alt for lidt direkte og virker fuldstændig ufarlige, når de er i nærheden af modstandernes straffesparksfelt.

Afgørelsen var et meget godt symbol på kampen. En aflevering, en hurtig vending og en afslutning sikrede vestjyderne sejren. Mushaga Bakenga stod for udførelsen i en situation, hvor FCN's midtstoppere - Pascal Gregor og Ivan Runje virkede passive.

TV: Kongeaflevering bag Esbjerg-føring

FCN blev farligst i de hektiske slutsekunder, hvor Morten Nordstrand og Pascal Gregor i to tilfælde var tæt på at udligne, men Martin Dubravka viste stærke reflekser på stregen.

Det var i øvrigt første gang i 27 kampe eller siden 2. september 2012, at FCN ikke formåede at score på hjemmebane. Et tydeligt bevis på FCNs offensive problemer. De afslutter alt for sjældent. Og når det endelig sker, rammer de sjældent inden for målrammen.

Med 1-0 triumfen har Esbjerg nu vundet alle tre indbyrdes opgør mod FCN i denne sæson. Det er aldrig sket tidligere.

Se også: Efter abe-kommentar: Målmand kaldt til samtale

Med sejren til Esbjerg puster vestjyderne nu Brøndby i nakken i kampen om Superligaens fjerdeplads.

FCN kan stadig ikke føle sig sikre og mangler vel tre-fire point for at forny billetten til Superligaen i næste sæson. Men guldet fra 2012 og sølvet fra sidste år kan de ikke følge op på. Det bliver et efterår uden europæisk deltagelse for dem.

Se Dubravkas verdensklasseredning:

TV: Verdensklasse! Dubravka-dobbeltredning

0 kommentarer
Vis kommentarer