Ny FCN-træner åbner for islandske spillere

Der kan komme islandske spillere til FC Nordsjælland efter Ólafur Kristjánsson ankomst i klubben, men den kommende cheftræner forventer ikke en islandsk invasion

Olafur Kristjansson
Olafur Kristjansson

Fra næste sæson får FC Nordsjælland en islandsk cheftræner, når Ólafur Kristjánsson tiltræder i klubben som Kasper Hjulmands afløser.

Ólafur Kristjánsson har tidligere fungeret som scout for FC Nordsjælland – både i forbindelse med Champions League og spillerrekruttering – og som kommende cheftræner kommer han nu til at få stor indflydelse på trupsammensætningen i truppen.

Selvom Ólafur Kristjánsson kan det betyde, at der i fremtiden kan komme islandske spillere til FC Nordsjælland.

- Det må tiden vise. De skal ikke til klubben, fordi de er fra Island. Hvis de er gode nok, så kigger vi på det, men jeg tror ikke, at man kommer til at se et hav af islandske spillere lige pludseligt bare fordi der kommer en islandsk træner, siger Ólafur Kristjánsson til tipsbladet.dk.

Se også: Hjulmand stopper i FCNSe også: Hjulmand om atypisk stop: Derfor blev det nu

Efter seks år som cheftræner i den islandske ligaklub Breidablik har han et indgående kendskab til talentmassen i landet, og det kan komme ham til gavn, hvis FC Nordsjælland retter blik mod Island i et af de kommende transfervinduer.

- Når man har et kendskab til både spillertypen og personligheden hos en spiller, har man mere information, når man skal træffe en beslutning. Det drejer sig om kvalitet og potentiale, og hvis potentialet er stort nok, og både jeg og klubben kunne tænke sig at arbejde videre med det, så kigger jeg på det, siger Ólafur Kristjánsson,

- Det giver muligheden for, at kendskabet fra mig til spilleren, men også fra spilleren til mig er større. Hvis de synes, det er spændende at komme til at træne med mig i en god klub. Her i Bredidablik var jeg træner for Alfred Finnbogason, der spiller i Heerenveen nu, og hvis der er en spiller med hans potentiale, vil han sagtens kunne begå sig i FC Nordsjælland. Der er fremgang i islandsk fodbold, og der findes også talenter her, siger han.

Ólafur Kristjánsson er i øjeblikket cheftræner i Breidablik, og det er planen, at han fortsætter i jobbet frem til begyndelsen af juni. Herefter begynder han i FC Nordsjælland, når klubben indleder træningen frem til 2014/15-sæsonen.

Se også: FCN-boss: Vi har kendt Olafur Kristjansson længeSe også: Gammel AGF'er overtager efter Hjulmand

0 kommentarer
Vis kommentarer