Her er FCN's hemmelige våben

FC Nordsjælland opruster på træningsbanen med ny avanceret dansk maskine

'BTM' Ball Machine har indtaget træningsbanen i Farum. (Foto: BTM)
'BTM' Ball Machine har indtaget træningsbanen i Farum. (Foto: BTM)

Det kan godt være, at fodboldtræning i gamle dage bestod af lidt udstrækning, et par skudøvelser og så en afsluttende omgang spil til to mål.

Men gamle dage er længe siden.

I dag har træningen i topklubberne nærmest semi-videnskabelig karakter, og er minutiøst planlagt ned til selv den mindste detalje i jagten på de procenter, som kan give det afgørende forspring til konkurrenterne.

Og hos FC Nordsjælland tager man nu teknikken til hjælp.

Europas storklubber vilde med dansk vidunder-maskine

Her har man nemlig sikret den nye danske avancerede boldkanon, 'BTM Ball Machine', der allerede har været benyttet af eksempelvis Borussia Dortmund, Leicester City og det tyske landsholds målmandstræner Andreas Köpke.

Maskinen kan simulere enhver form for spark, afleveringer og indlæg med både variation og centimeter-sikker præcision, og i Farum glæder man sig til at høste frugten af den nye mekanik.

- Vi har lavet en aftale i det kommende halvår og har allerede nu haft god brug af maskinen i både målmandstræning og forskellig specialtræning af markspillere. Den kan indstilles ret præcist og giver os mulighed for at arbejde med specifikke øvelser med enkelte eller flere spillere, fortæller FCN's målmandstræner John Bredal til Ekstra Bladet.

- Det er nok ingen hemmelighed, at vi i FC Nordsjælland bruger mange ressourcer på at optimere alle facetter af træningen både overordnet set og for den enkelte spiller. I den forbindelse giver maskinen her en mulighed for at frigive nogle træner-ressourcer i de enkelte øvelser, så vi kan arbejde endnu mere i detaljen, forklarer målmandstræneren, der vurderer, at mekanikken for alvor er ved at gøre sit indtog på træningsbanerne.

- For FC Nordsjællands vedkommende handler det først og fremmest om at optimere træningen overordnet set og for den enkelte spiller. At udnytte ressourcerne bedst muligt. Der er helt sikkert områder, hvor elektronik og mekanik kan bidrage; det ser man allerede flere steder, siger John Bredal.

TV: Se Schmeichel teste dansk vidunder-maskine

Hos BTM glæder Amedeo Seker, der er 'head of sales' i Norden, sig over aftalen med de tidligere mestre, der følger trop med FC Vestsjælland, der allerede råder over maskinen.

- Jeg er både stolt og beæret over, at vi har fået en aftale med FC Nordsjælland, siger Amedeo Seker, der forventer, at maskinen også snart vil være at finde ude i fodbold-Europa.

- Vi har kontakt til agenter i Holland og Italien, så jeg er meget fortrøstningsfuld, siger han.

Du kan se meget mere om maskinen her, hvor du blandt andet kan se FCK'erne Youssef Toutouh og Nicolai Jørgensen teste maskinen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde