Laudrup er tilbage: Besat af træning

Den 23-årige FC Nordsjælland-spillers led hæver ikke længere op, og han er tilbage på træningsbanen i Farum for fuld kraft

Anderas Laudrup under tirsdagens træning i FC Nordsjælland. (Foto: Jonas Olufson)
Anderas Laudrup under tirsdagens træning i FC Nordsjælland. (Foto: Jonas Olufson)

Hans holdkammerater i FC Nordsjælland hader dem.

For dem er de mange hårde løb rundt langs Farum Parks sjappede linjer noget, der bare skal overstås hurtigst muligt. For Andreas Laudrup er det anderledes.

Han ser lige så anstrengt ud som dem, når han drøner ned ad linjen, men han nyder at mærke sine trætte ben. At kunne løbe igen er en stor sejr for 23-årige Andreas Laudrup.

– Bare at få lov til at løbe igen er noget, jeg har savnet helt vildt. De sidste to dage har jeg været med for fuld styrke, og det kan ikke beskrives med ord, hvor glad jeg er for det.

– Jeg ser frem til hver træning, og når jeg kommer hjem, så glæder jeg mig bare til, at dagen er ovre, så jeg kan komme til træning igen, siger Andreas Laudrup til Ekstra Bladet.

Leddene hævede op
Det yngste medlem af det Laudrup’ske fodbolddynasti blev sidste år ramt af en infektion og var hele efteråret plaget af ledbetændelse.

Han kunne ikke træne, og når han alligevel forsøgte – bare i 15-20 minutter – reagerede kroppens straks.

– Leddene hævede op, hver gang jeg var aktiv. Og i mit tilfælde var det flere led. Ankel, knæ, skulder, albue. Det var over hele kroppen.

– Så det har også været et problem for mig at få dagligdagen til at fungere nogle gange, og jeg har brugt meget tid på sofaen. Men det er væk nu, og jeg utrolig glad for, at der er ovre, siger Andreas Laudrup .

FC Nordsjælland dropper toppost

Hvor og hvordan sygdommen opstod, ved han ikke. Det kan have været i Frankrig, hvor han i foråret var udlejet til Saint-Étienne, det kan have været i Danmark – eller måske i Spanien.

– Måske det var noget salmonella. Jeg ved det ikke, men jeg har været uheldig, for der er ikke særlig mange, der får den sygdom, siger Andreas Laudrup.

En masse gok i hovedet
Hans onkel er netop blev optaget i sportens Hall of Fame, hans far har lige vundet på Old Trafford, og broderen Mads er blevet populær efter sine frække trin i Vild Med Dans.

Andreas har været fuldstændig væk fra rampelyset efter et år med én fodboldkamp og sygdom og frustration for resten.

– Man prøver at genoptræne 1-2 dage, og så hæver det op igen. Der går en uge eller en måned, og så prøver man igen, og så sker det samme.

– Det er en hel masse masse gok, man får i hovedet, og det har været svært at kapere indimellem.

– Spekulerede du nogensinde på, om du kom tilbage?

– På en vinteraften kan man da godt lige pludselig spekulere lidt over det, men jeg er kun 23, og det har hele tiden været en motivation for mig at komme tilbage igen.

Superliga-talent solgt til tyrkisk storklub

– Den motivation har båret mig igennem det hele, siger Andreas Laudrup, der har et halvt år tilbage af sin kontrakt med sølvvinderne. Et halvt til at bevise over for dem og alle andre, at trods lang tids sygom stadig er lækkerier i de Laudrup’ske ben:

– Jeg skal bygge mig selv op, og det er jeg godt i gang med nu. Jeg er meget, meget glad for at være tilbage og er utrolig motiveret for at vende tilbage på fuld styrke.

Se TV-interview med Laudrup øverst i artiklen.