Bitterhed i FCN-lejren: Dommeren sagde undskyld

FC Nordsjælland fik et straffespark imod sig i Esbjerg. Fejlkendelsen blev afgørende, mener flere af de tabende aktører

Martin Dubravka og Esbjerg løb med alle tre point i kampen mod FCN. (Foto: Christer Holte)
Martin Dubravka og Esbjerg løb med alle tre point i kampen mod FCN. (Foto: Christer Holte)

FC Nordsjælland led fredag aften et bittert nederlag i Alka Superligaen. På udebane i Esbjerg tabte nordsjællænderne med 1-2 efter at have været foran det meste af kampen.

Ti minutter før tid dømte dommer Jakob Kehlet et forkert straffespark til Esbjerg, da han mente, at Andreas Maxsø havde stoppet bolden med hånden i feltet.

- Bolden ramte mig direkte i ansigtet, og jeg troede ikke, der var nogen tvivl. Det første, dommeren sagde, da han kom over til mig, var undskyld, og det sagde han også efter kampen, for han vidste godt, han lavede en kæmpe fejl, som kostede os.

- Det er super frustrerende nu, og jeg kan ikke sætte ord på, hvor skuffet jeg er over, at dommeren dømte straffespark i situationen. Det er nogle dyrebare point, der kommer til at koste os i sidste ende, siger den 21-årige FC Nordsjælland-spiller.

Se også: Stort drama i Esbjerg: Dommerfejl vendte kamp på hovedet

Andreas Maxsø mente, at fejldommen gjorde udslaget for, at FC Nordsjælland ikke fik point.

- Vi spillede ikke nogen god kamp, men vi forsvarede os fint, og i den periode, hvor de fik straffesparket, var vi ved at komme over presset og havde holdt Esbjerg væk i et stykke tid. Det var bare for dårligt, at dommeren ødelagde det for os, Andreas Maxsø.

Cheftræner Olafur Kristjansson var ligesom sin forsvarsspiller ærgerlig over den afgørende kendelse.

- Vi spillede ikke den bedste kamp på bolden, men vi havde alligevel en okay fornemmelse, for vi holdt dem stort set fra chancer. Men så fik vi den her dom lige i ansigtet bogstaveligt talt.

- Vi havde muligheden for at straffe dem på omstillinger, og det var også derfor, vi skiftede Joshua John ind. Men kendelsen vendte kampen på hovedet, siger han.

Det omdiskuterede straffespark blev sikkert sat ind af Nicki Bille, og angriberen var ikke overraskende tilfreds med kampens udfald - og det effektive comeback fra Esbjergs side.

- Hele kampen igennem gik det egentligt bare fremad med undtagelse af deres scoring. I den situation, vi er i, kunne man godt have forestillet sig, vi ville gå helt ned, da vi kom bagud, men det skete ikke. Vi viste, at vi er mandfolk, siger Billle.

- Jeg var meget stolt over vores hold i dag, for vi gik ikke ned på noget tidspunkt, og jeg mener, vi vandt fortjent. Vi fortsatte bare, og vi troede virkelig på det, lød det fra Esbjerg-topscoreren.

Her kan du se hændelsen, der gav straffespark - og øverst i artiklen kan du høre dommer Jacob Kehlet forklare situationen.

 

21 kommentarer
Vis kommentarer