Brandvarm brasser: Hvem er Daniel Agger?

FC Nordsjælland-angriberen Bruninho er med fem scoringer i fem kampe blevet en Superliga-profil, men den målfarlige brasilianer kender ikke den berømte Brøndby-modstander, som han står ansigt til ansigt med søndag i Farum Park

- I min position skal jeg score mål. Det skal jeg. Men det er ikke sådan, at jeg ikke kan være glad, hvis ikke jeg scorer. Jeg arbejder altid hårdt for holdet, og hvis holdet vinder, er det ikke noget problem, siger FC Nordsjællands brasilianer Bruninho, der ligner Hulk, men har Ronaldinho som sit helt store idol (Foto: Tariq Mikkel Khan)
- I min position skal jeg score mål. Det skal jeg. Men det er ikke sådan, at jeg ikke kan være glad, hvis ikke jeg scorer. Jeg arbejder altid hårdt for holdet, og hvis holdet vinder, er det ikke noget problem, siger FC Nordsjællands brasilianer Bruninho, der ligner Hulk, men har Ronaldinho som sit helt store idol (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Han er Carsten V. Jensens første køb og kan sagtens vise at blive hans bedste.

For hvor mange sportsdirektører kan bryste sig af at have fundet en potentiel Superliga-topscorer til kun halvanden millioner kroner?

Det var omtrent, hvad FC Nordsjælland betalte til HB Køge for Bruninho i juli, og selv om det er under seks uger siden, er prisen på den 25-årige brasilianske angriber allerede mangedoblet.

For med fem mål i sine fem første kampe er Bruninho stemplet ind som Superliga-profil og er ubetinget blandt sommerens bedste indkøb.

De fleste var klar over, at der løb en god brasilianer rundt i HB Køge i 1. division, men at han har været så markant i Superligaen er alligevel overraskende. Også for hovedpersonen selv.

- Jo, jeg er da lidt overrasket over, at jeg har scoret så mange mål. Det havde jeg ikke forventet, siger Bruninho til Ekstra Bladet.

Sportsdirektør Carsten V. Jensen

- Med al respekt for HB Køge var han havnet på den forkerte hylde der. Det var godt set af dem at hente ham, men han har vist, at hans niveau som minimum passer til Superligaen.

- Folk taler tit om, at det tager tid med nye spillere, men det har det ikke gjort med ham. Han har haft nemt ved at præstere, og det er bare en fornøjelse, når en spiller lander et sted, hvor han passer ind og med det samme folder sig ud.

- Det har set rigtig godt ud indtil nu, og Bruninho har vist sig som en super spiller for os.


Han har til en afveksling taget plads på bænken på Farum Park, hvor han på basis-engelsk tilsat lidt spanske og portugisiske gloser fortæller sin historie.

Som så mange andre brasilianere viste Bruninho talent for fodbold og endte for to år siden i portugisiske Vitória Setubal.

Det blev kun til et halvt år på den iberiske halvø, inden han skiftede hjem til Brasilien, men kun et halvt år senere var han tilbage i Europa.

Mogens Krogh har fortid i Brøndby - nu håber Næstved-træneren at trække de blågule i næste runde (Foto: Lars Poulsen) Superligaen - 26. aug. 2015 - kl. 19:35 Sensationshold sparede fire spillere: Giv os Brøndby!

HB Køge hentede nærmest brasilianere i bundter, og Bruninho nåede 12 scoringer i 34 kampe for klubben, inden Carsten V. Jensen lagde den der berømte halvanden million kr., der skulle til.

Siden har Bruninho sparket nordsjællænderne væk fra Superligaens sidsteplads og sig selv op på topscorerlistens andenplads.

- Der er stor forskel på Superligaen og 1. division. I Superligaen spiller klubberne meget mere, i 1. division er det krig og fight.

- Så for mig er det på en måde lettere at spille i Superligaen, for jeg kan godt li’ at spille fodbold, siger Bruninho, hvis ydre ikke har så lidt tilfælles med en noget mere berømt landsmand.

- Hulk, siger Bruninho og griner.

Han har hørt det før. Bagdelen er selvfølgelig ikke helt så stor, og overkroppen har heller ikke helt samme størrelses som Zenit Skt. Petersborg-spillerens. Men de er begge venstrebenede og kan li’ at trække ind fra højre og fyre af.

Anfører Patrick Mtiliga

- Bruninho har været en gave for os. Han viser noget modenhed og beslutsomhed, og det er vigtigt for os. Han har bragt noget energi ind, da vi havde brug for det, og så har han jo bevist, at han kan score mål.

- Han har et godt antrit, er god én mod én og placerer sig rigtig godt. Og så er han en rigtig dygtig afslutter, som stort set altid rammer målet.

- Det er er stadig tidligt, men jeg håber, at han kan blive ved på den måde, og han har i hvert fald mange af de kvaliteter, der gør, at han potentielt kan komme til at spille på et højere niveau end Superligaen


- Da jeg var i Portugal var mit øgenavn Hulk fra Sado (Vitória Setubal benævnes indimellem Sado efter floden, red.). Vi spillede samme plads, men jeg er slet ikke så stærk som Hulk. Han er meget stærk.

- Så selv om det var et godt øgenavn, foretrækker jeg Bruninho. Det er jeg blevet kaldt, siden jeg var lille, siger FC Nordsjælland-angriberen, der i sit pas hedder Bruno Anderson da Silva Sabinho.

Bruninho har taget Superligaen med storm (Foto: Ernst van Norde)
Bruninho har taget Superligaen med storm (Foto: Ernst van Norde)
 

Se også: Kahlenberg tilbage på træningsbanen

Se også: Fem mål i fire kampe: Derfor sprudler FCN-brasser

Så er Bruninho både lettere og lyder bedre, og den 25-årige brasilianer drømmer om, at navnet en dag når længere ud i Europa. Seleção, det brasilianske landshold, tør han end ikke drømme om, men Champions League, mener han, er inden for rækkevide.

- Det er den stærkeste turnering i verden. Det ville være godt for mig, men lige nu tænker jeg kun på FC Nordsjælland.

- Gør jeg det godt her, så får jeg måske muligheden, siger Bruninho, der har efterladt kone og to drenge på henholdsvis tre år og et halvt år hjemme i Porto Alegre for at forfølge sin drøm.

- Mit fokus er på Danmark, så jeg tænker ikke på Brasilien, men selvfølgelig savner jeg dem. Måske de kan komme med til Danmark med mig efter vinterferien, siger brasilianeren, der udmærker sig ved andet end sine gode afslutninger og fine teknik.

Træner Ólafur Kristjánsson

- Succesen har meget været hans egen fortjeneste. Han arbejder stenhårdt til daglig, og det gør det nemmere at falde til.

- Han har mange kvaliteter, hans fysik er enorm, og han bruger den godt, men jeg hæfter mig især ved hans arbejdsindsats. Man forbinder tit brasilianere med individuelle præstationer, men Bruninho arbejder hårdt for kollektivet og er derfor også et stort aktiv for holdet i vores presspil.

- Han havde 50 sprints i kampen mod Hobro, og det er vanvittigt højt. Den arbejdsindsats betyder også, at han ikke falder ud af kampene og er klar, når chancen kommer.


Alle i FC Nordsjælland roser ham for hans hårde arbejde i kollektivets tjeneste.

- Det er en del af min personlighed at arbejde hårdt. Hvis du arbejder hårdt, giver det dig flere muligheder. Jeg er ikke typen, der bare går rundt og venter på chancen, siger Bruninho, der i dagens Superliga-opgør mod Brøndby skal op imod Daniel Agger.

- Agger? Nej, ham kender jeg ikke. Er han en meget god spiller? Okay, jeg kan godt li’ at spille mod gode spillere. Det gør bare mig bedre, siger Superligaens bedste brasilianer, der i hvert fald vil gøre sit til, at Daniel Agger kender ham efter kampen...

Daniel Agger er ikke en spiller, som Bruninho har hørt om (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Agger er ikke en spiller, som Bruninho har hørt om (Foto: Lars Poulsen)
 

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se Bruninho åbne målkontoen i FC Nordsjælland:

39 kommentarer
Vis kommentarer