Brøndby har stoppet 'blødningen'

Sigurd Rosted og Andreas Maxsø virker som et stærkt stopperpar, der supplerer hinanden fortræffeligt – Josip Radosevic scorede og er blevet bedre venner med bolden

Følg Sport
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Nordsjælland

En fodboldkøbmand som Carsten V. Jensen skulle ikke bruge mere end halvanden måned på at sætte sit klare, sportslige aftryk på Brøndby.

Alle kunne se, at den var gal i forsvaret. Det har man talt om længe på Vestegnen. Ingen har bare rigtig gjort noget ved det. Før Carsten V. Jensen hentede Sigurd Rosted og Andreas Maxsø for småpenge.

Den duo har ganske enkelt stoppet blødningen!

Hany Mukhtar scorede et fremragende langskudsmål mod FCN. Cheftræner Niels Frederiksen mener, at kreatøren var lidt rusten. Det bedste fra Mukhtar ser vi om et par uger, mener cheftræneren. Foto: Lars Poulsen.
Hany Mukhtar scorede et fremragende langskudsmål mod FCN. Cheftræner Niels Frederiksen mener, at kreatøren var lidt rusten. Det bedste fra Mukhtar ser vi om et par uger, mener cheftræneren. Foto: Lars Poulsen.
 

Man skal selvfølgelig passe på med store konklusioner efter blot én kamp, men det stopperpar vil på mange parametre udfordre ligaens bedste stoppere i løbet af sæsonen.

Det vil de, fordi Rosted og Maxsø er to spillende typer. De er forudseende, fysisk stærke og så mister de ikke overblikket i pressede situationer.

Her får Anthony Jung stoppet Mikkel Rygaard, men Brøndbys tyske back så ikke godt ud ved begge FCN-scoringer. Foto: Lars Poulsen.
Her får Anthony Jung stoppet Mikkel Rygaard, men Brøndbys tyske back så ikke godt ud ved begge FCN-scoringer. Foto: Lars Poulsen.
 

Nuvel, FCN scorede to mål mod Brøndby, men det var bestemt ikke på grund af fejl fra det nye stopperpar. De to scoringer var Anthony Jung til gengæld stærkt impliceret i.

Niels Frederiksen er også ganske godt tilfreds med det han så på banen fra stopperduoen:

- De kom med et solidt udtryk defensivt. De gav ro og så fine ud i spillet med bolden. Jeg er sikker på, at de bliver endnu dygtigere, fastslår Brøndby-træneren.

Andreas Maxsø var også glad for det, han fik vist mod sin tidligere arbejdsgiver.

- Det har været meget let at falde til i omklædningsrummet. Jeg føler, jeg er faldet godt ind på holdet og så fungerer det fint sammen med Sigurd Rosted, siger Andras Maxsø.

Josip Radosevic scorede et af de sjældne mål, da Kamil Wilczek spillede ham fri. Foto: Lars Poulsen.
Josip Radosevic scorede et af de sjældne mål, da Kamil Wilczek spillede ham fri. Foto: Lars Poulsen.
 

Bedre med bolden
Foran de to stoppere huserer Josip Radosevic. Hans styrke har ikke været spillet med bolden. Han er en stærk og dygtig bolderobrer, men gode venner med bolden har han ikke været så tit.

Det virker til, at det også har betydning for hans spil med et homogent og stærkt spillende stopperpar.

- Josip er blevet bedre på bolden. Det er også på det område, han skal lægge lidt på, siger Niels Frederiksen, der er imponeret over kroatens jernvilje og evner som bolderobrer. Og nu altså også som afslutter.

Niels Frederiksen fik set, at Johan Larsson stadig mangler lidt, før han rammer topniveauet. Men offensivt viste han lovende takter. Foto: Lars Poulsen.
Niels Frederiksen fik set, at Johan Larsson stadig mangler lidt, før han rammer topniveauet. Men offensivt viste han lovende takter. Foto: Lars Poulsen.
 

 

Bare vent: Mukhtar bliver bedre
Med fire scoringer fik Brøndby-træneren også set, at offensiven sprudler på Vestegnen. Det gør den, fordi Hany Mukhtar er tilbage i rollen som det kreative omdrejningspunkt.

Han scorede et blændende langskudsmål, men cheftræneren var ikke udelukkende tilfreds med det han så fra Mukhtar.

- Vi så Mukhtar, der var en lille smule rusten i boldomgangen i forhold til, hvad vi kommer til at se om 14 dage eller én måned. Jeg er sikker på, han bliver endnu bedre som efteråret skrider frem, påpeger cheftræneren.

For Johan Larsson var det også et glædeligt gensyn med Brøndby Stadion. Han spillede sin seneste kamp på banen for ni måneder siden. Nu er han vendt hjem til en ny trup, en ny spillestil og en helt anden måde at spille fodbold på.

- Det var ekstremt alt, hvad vi gjorde under Zorniger. Det er nemmere at vænne sig til den måde vi spiller på nu, mener Johan Larsson, der ser store muligheder i den trup, Brøndby har fået sammensat:

- Der er et kæmpe potentiale i den her trup. Jeg er sikker på, at de to midtstoppere vi har fået vil være med til at løfte hele holdet, vurderer han.

Derfor er Brøndby på vej

Spillende stoppere

Midterforsvaret har været Brøndbys store udfordring det seneste år. Løsningen med Andreas Maxsø og Sigurd Rosted bliver god, fordi det er to spillende og forudseende stoppere. De virker ikke til at gå i panik, når de kommer under lidt pres. Samtidig er begge både hurtige og fysisk stærke. Det stopperpar kommer til at betyde mange point til Brøndby.

.

Vildmanden på midten

Det har været meget op og ned med Josip Radosevic, siden han kom til Brøndby for mere end ét år siden. Hans stærkeste side er som bolderobrer og ikke med bolden. Men han virker efterhånden til at være faldet godt til i rollen som oprydderen foran forsvaret. Og så viser han overskud, da han gik med frem og scorede mod FCN.

 

Bredden i truppen

Der er kamp om siddepladserne i Brøndbys omklædningsrum. Truppen er for stor med 29 mand. Og flere er alt for langt fra spilletid. Men der er en rigtig god bredde for Niels Frederiksen, når han skal vælge sit hold. Lige nu er der tre langtidsskader og det svækker ikke holdet.

 

Mukhtars slutspurt

Mod FCN scorede Hany Mukhtar et klassemål fra distancen. Det var en træffer, som vi husker det for et par sæsoner siden. Der er ingen tvivl om, at tyskeren vil gøre alt, hvad han kan for at slutte ordentlig af, inden han drager til MLS for at spille for Nashville.

 

Men her er der plads til forbedring

 

Backs med defensive udfordringer

Johan Larsson er udfordret i defensiven. Han får for sjældent blokeret for indlæg. Men mod FCN så det værre ud for Anthony Jung, der var impliceret i begge scoringer. Ved det første blev han snydt af Mads Døhr Thychosen og ved 2-3 målet stod han forkert. Der er stadig lidt at arbejde med for de to backs rent defensivt.

-

Bedre til at være i kontrol

Med to nye stoppere tager det tid at spille holdet sammen. Men Brøndby skal være dygtigere til at være i kontrol, når holdet har en 2-0 føring med fra første halvleg. Det blev alt for meget tju-bang-fodbold efter pausen

Stjernen kom for sent - blev sat af

Målfest i Brøndby

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+