Drama i Farum: Kæmpe afbrænder og kontroversielt straffespark

Efter to nederlag på stribe fik FC Nordsjælland en tiltrængt sejr. 3-1 vandt nordsjællænderne  i et opgør, der bød på et kontroversielt straffespark og en af sæsonens største afbrændere i Superligaen

FARUM (Ekstra Bladet): FC Nordsjælland er tilbage på sejrskurs.

Efter to nederlag på stribe fik Superligaens nummer tre en tiltrængt sejr, da de fredag aften hjemme i Farum slog AaB 3-1.

Dermed lægger nordsjællænderne igen lidt afstand til jagtende FCK og har nu seks point ned til københavnerne.

Starten var ellers ikke god for FC Nordsjælland, der hurtigt kom bagud, men inden den halve time var de foran 2-1 på scoringer af Tobias Mikkelsen og Mathias Jensen, og kort efter pausen gjorde Mikkel Rygaard det smart til 3-1.

doc6zljngb33qb1ngtmvol9.jpg 

AaB’s Safranko kunne have bragt spænding ind i opgøret, men brændte en af sæsonens største chancer i Superligaen, og nordjyderne måtte drage hjem uden point og ligner lige nu mest af alt kun fyld i mesterskabsspillet.

FC Nordsjælland var uden den karantæneramte cheftræner Kasper Hjulmand på bænken. 

Han måtte efter sit udbrud mod dommer Peter Kjærsgaard-Andersen i Parken 2. påskedag se opgøret fra tribunen, og derfra så han AaB få en drømmestart.

For allerede i 8. minut slog Jannik Pohl til og omsatte opgørets første mulighed.

Se AaB-målet her:

Jakob Ahlmann slog et giftigt indlæg fra venstrekanten, og den hurtige AaB-angriber sneg sig bag om Victor Nelsson og sendte bolden ind bag Rúnar Alex Rúnarsson, der forgæves havde forsøgt at nå indlægget før Pohl.

FC Nordsjælland havde problemer det første kvarter, men åd sig derfra ind i kampen, og ufortjent var det ikke, da Tobias Mikkelsen udlignede i 20. minut.

Mads ’Mini’ Pedersen strøg til baglinjen og lagde en perfekt bold ind til den tidligere landsholdsspiller, der uden større besvær kunne udligne til 1-1.

Se Mikkelsens mål her:

Otte minutter senere stod den 2-1 til hjemmeholdet efter et kontroversielt straffespark. Mathias Jensen fyrede efter flot angreb af fra distancen og ramte Rasmus Würtz på armen.

AaB-kaptajnen havde nærmest ryggen til, og det var ikke, fordi armen flagrede langt fra kroppen, men Jakob Kehlet pegede på pletten – og gav en hovedrystende Würtz et gult kort.

Mathias Jensen skulle eksekvere, og det gjorde han sikkert. Selv om Jacob Rinne gik til den rigtige side, kunne den svenske keeper intet stille op over for det præcise spark.

Hjemmeholdet fortsatte dominansen mod et nordjysk mandskab, der efter et godt første kvarter intet viste den resterende del af 1. halvleg.

De var dog meget tæt på at udligne lige efter pausen. Safranko headede lidt tilfældigt på stolpen efter et hjørnespark, og returbolden endte hos Flores, som troede, at han havde udlignet.

Men på selve målstregen fik Mads ’Mini’ Pedersen reddet forsøget. Og i stedet for 2-2 blev det 3-1 minuttet efter. Med en lumsk afslutning fra kanten af feltet snød Mikkel Rygaard både Jakob Blåbjerg og Jacob Rinke.

FCN-topscorer Ernest Asante kunne kort efter have lukket kampen, men afslutninger er ikke hans spidskompetence. I fri position bragede den hurtige ghaneser bolden forbi stolpen.

AaB var i 2. halvleg farlige efter hjørnespark, men det lykkedes efter en times spil Safranko at sende bolden over mål, selv om han ikke var meget mere end halvanden meter fra målstregen.

En imponerende præstation af den slovakiske angriber, der ikke er blevet den målscorer, som AaB havde forventet.  I Farum viste han hvorfor.

doc6zljyiuak9i27w8qdf7.jpg 

I den anden ende ramte Mikkel Rygaard stolpen i 63. minut efter at have forvandlet Filip Lesniak til en snurretop.

Der var chancer til flere mål i en ganske underholdende og jævnbyrdig 2. halvleg, men de alt for få tilskuere (2426) fik ikke flere scoringer.

Det levede de fleste af dem fint med, for FC Nordsjælland fik en vigtig sejr, der giver dem tro på, at de kan holde FC København bag sig i kapløbet om bronzen og en plads i Europa. 

Dansker rygtes hjem: Det er helt forkert 

Superliga-stjerne: Min bror forsvandt og blev fundet død

8 kommentarer
Vis kommentarer